[O1] Wilgotna podsufitka plus zacieki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lLeniuchMichał
    Classic
    • 2008
    • 27

Zamieszczone przez SS
    jak groźba bata nad dupskiem zawiśnie to sami będą na te stacje dymać i o alkomaty prosić
    tylko żeby nie było, że pójdą na stację a obsługa :terefere :fuck1
  • Kajtiii
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 291

Witam szanowne grono

Od pewnego czasu borykam się z denerwującym problemem. Mianowicie po kilku ulewnych dniach pojawiły się na podsufitce zacieki w rejonie rogów, pod daszkami i w kierunku rączek (po obu stronach). Najpierw pomyślałem że źle wypłukałem podsufitkę po praniu i przy wilgoci powyłaziło. A więc wyczyściłem i było ok jakiś czas. Potem znów polało dwa dni. Wsiadam i widzę znów zacieki. Dotknąłem i podsufitka była mokra. Zdjąłem natychmiast plastiki ze słupków A żeby zoabczyć co się dzieje i oprócz tego że było tam minimalnie wilgotno to nie zauważylem żeby gdzieś się lała woda. Nie chce mi się ściągać jeszcze całej podsufitki (bo podejrzewam że to uszczelka szyby czzołowej po prostu puszcza) więc wolę zapytać czy ktoś nie miał czasem podobnego przypadku i czy odnalazł rozwiązanie. Zaznaczam że nie mam szyberdachu więc ten podejrzany odpada. Koryto na podszybiu drożne i suche. Z góry dzięki za jakiekolwiek wskazówki

Komentarz

• Biszczu
      RS
      • 2011
      • 5567

obstawiam walniętą uszczelkę szyby
      "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• Kajtiii
        Rider
        S_OCP Member
        • 2007
        • 291

No ja też tak uważam ale wole wykluczyć każdą ewentualność zanim zrobię rozgardiasz z podsufitką :diabelski_usmiech
        Ale dzięki za utwierdzanie mnie w moich podejrzeniach

Komentarz

• piotrek_os
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8160
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Kajtiii, szyba jest oryginalna czy wymieniana? Bo moze gdzies minimalnie brakować kleju i przecieka.
          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Kajtiii
            Rider
            S_OCP Member
            • 2007
            • 291

Szyba jest oryginalna. wrzesień 2000. Auto pierwszy raz rejestrowane w lutym 2001. Zapewne najzwyczajniej ze starości (plus ciężkie mrozy jakie u mnie bywają w zimie) uszczelnienie puszcza.

Komentarz

• dj_lawa23
              Ambiente
              S_OCP Member
              • 2007
              • 127

Masz szyberdach??

Komentarz

• Biszczu
                RS
                • 2011
                • 5567

Zamieszczone przez dj_lawa23
                Masz szyberdach??
                cytat z pierwszego postu

"Zaznaczam że nie mam szyberdachu więc ten podejrzany odpada"
                "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• eggzman
                  Rider
                  • 2008
                  • 465
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • BLR 2.0 FSI 150 KM

Kajtiii, nie wiem czy masz kombi, czy hb. Ale w kombi, jak nie masz relingów, to pod czarnymi plastikami idącymi wzdłuż są gumowe zaślepki mocowań relingu i po takim czasie być może one puszczają. Natomiast jeśli hb, to nie wiem jak tam jest, ale można trochę odsunąć podsufitkę i latarką poświecić. Może coś zauważysz gdzie może widnieć problem
                  Kacper
                  Opel Combo C 1,6 8v
                  O2 Combi 2.0 FSI

Komentarz

• Kajtiii
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 291

Hatchback więc relingów to tam nie było Ale w sumie skoro tylu z Was myśli podobnie jak ja to nie pozostaje nic innego jak rozbroić podsufitkę. Dzięki wszystkim za zainteresowanie

Komentarz

• autoLamer
                      Drive
                      • 2011
                      • 50

Witam!
                      Nie zakładam nowego tematu, podpytam tutaj.
                      Zauważyłem wczoraj plamę na podsufitce o średnicy ok. 40cm, dokładnie pośrodku podsufitki.
                      Zastanawiam się, czy odziedziczyłem to po pierwszym właścicielu czy coś jest nie tak.
                      Auto to hatchback, więc relingi odpadają, plama jest pośrodku więc uszczelki i okna też pewnie odpadają. Nie mam szyberdachu, dach jest cały.
                      Obstawiam, że tak już było, bo nie przyglądałem się podsufotce przy zakupie 1,5 roku temu, ale może macie jakieś pomysły?

Komentarz

Pracuję...