Zamieszczone przez SS
[O1] Wilgotna podsufitka plus zacieki
Zwiń
X
-
[O1] Wilgotna podsufitka plus zacieki
Witam szanowne grono
Od pewnego czasu borykam się z denerwującym problemem. Mianowicie po kilku ulewnych dniach pojawiły się na podsufitce zacieki w rejonie rogów, pod daszkami i w kierunku rączek (po obu stronach). Najpierw pomyślałem że źle wypłukałem podsufitkę po praniu i przy wilgoci powyłaziło. A więc wyczyściłem i było ok jakiś czas. Potem znów polało dwa dni. Wsiadam i widzę znów zacieki. Dotknąłem i podsufitka była mokra. Zdjąłem natychmiast plastiki ze słupków A żeby zoabczyć co się dzieje i oprócz tego że było tam minimalnie wilgotno to nie zauważylem żeby gdzieś się lała woda. Nie chce mi się ściągać jeszcze całej podsufitki (bo podejrzewam że to uszczelka szyby czzołowej po prostu puszcza) więc wolę zapytać czy ktoś nie miał czasem podobnego przypadku i czy odnalazł rozwiązanie. Zaznaczam że nie mam szyberdachu więc ten podejrzany odpada. Koryto na podszybiu drożne i suche. Z góry dzięki za jakiekolwiek wskazówki
-
-
Kajtiii, nie wiem czy masz kombi, czy hb. Ale w kombi, jak nie masz relingów, to pod czarnymi plastikami idącymi wzdłuż są gumowe zaślepki mocowań relingu i po takim czasie być może one puszczają. Natomiast jeśli hb, to nie wiem jak tam jest, ale można trochę odsunąć podsufitkę i latarką poświecić. Może coś zauważysz gdzie może widnieć problemKacperOpel Combo C 1,6 8v
O2 Combi 2.0 FSI
Komentarz
-
-
Witam!
Nie zakładam nowego tematu, podpytam tutaj.
Zauważyłem wczoraj plamę na podsufitce o średnicy ok. 40cm, dokładnie pośrodku podsufitki.
Zastanawiam się, czy odziedziczyłem to po pierwszym właścicielu czy coś jest nie tak.
Auto to hatchback, więc relingi odpadają, plama jest pośrodku więc uszczelki i okna też pewnie odpadają. Nie mam szyberdachu, dach jest cały.
Obstawiam, że tak już było, bo nie przyglądałem się podsufotce przy zakupie 1,5 roku temu, ale może macie jakieś pomysły?
Komentarz
-
Komentarz