Prezes52, zdecyduj się czy rano czy w środku nocy :P
[O1] Nieregularne stuki w zawieszeniu i...
Zwiń
X
-
Gość
[O1] Nieregularne stuki w zawieszeniu i...
2 sprawy:
1) Wystepujace czasem, choc ostatnio czesciej stuki w zawieszeniu slychac je jakby z prawej strony. Mialem ostatnio przeglad i na szarpakach nic nie wychodzi, jedynie stwierdzony ze sinenbloki na wachaczu maja juz lekki luz i sa jedynymi podejrzanymi. Kiedy stukot sie objawia: poczatkowo bylo to glownie podczas manewrow parkingowych kiedy np. cofalem ze skreconymi kolami i wciskalem hamulec, wtedy chyba najczesciej i podczas podjezdzania na krawezniki. Teraz wystepuje to juz czesciej rowniez na dziurach i rowniez przy jezdzie na wprost.
2) czasem kiedy auto postoi pod chmurka na mrozie pare godzin i gdy je odpalam nawet zagrzewajac swiece 2 - 3 razy wystepuje cos takiego: silnik zaskakuje normalnie i szybko, ale przez 2 sekundy obroty wchodza ciut wyzej do 1000 i na obrotomierzu nic sie nie waha jednak silnikiem poszarpuje jakby nie zaskakiwal rowno na wszystkie gary jednak po lekkim dodaniu gazu albo wlasnie po tych 2 sekundach odrazu obroty spadaja do wlasciwych a silnik przestaje poszarpywac pracuje rowno, temu zjawisku w tym samym czasie towarzyszy mala chmurka koloru hmmm, zdaje sie szarego.
Ogolnie bardziej kopcila sasiada roczna beemka 320d. Dodam ze ja swiec nigdy nie wymienialem i nie wiem czy byly wymieniane.
-
Gość
-
1 dobrze mówi górna poduszka amorka warta sprawdzenia... najlepiej na podnośnik maska w góre i poruszaj kołem do góry i w dół jak tragedia już będzie,będziesz widział... albo i coś innego ja kiedyś jak od razu kupiłem miałem niedokręcony sworzeń wahacza i objawy były podobne...i zanim to namierzyłem musiałem kupić zwrotnice bo wytłukło... :x a 2 to spróbuj podgrzać świece ze 3 razy zanim odpalisz...jak się poprawi to pewnie one do wymiany... chociaż ja mam nowe i w duże mrozy po odpaleniu obroty na 2 sekundy skaczą do 1200... i się same normują ja już z tym nie walczę tak ma i już...
Komentarz
-
-
Gość
promader, sprawdze to
Le-Ce, lacznik to pierwsze co mi przyszlo do glowy bo objawy i przyczyny pasuja mi dokladnie do sytuacji jaka mialem jeszcze jezdzac VW polo. Co do wylegarni kurczat to jest cos takiego obok mojego osiedla, w lini prostej to moze z 500 m bedzie, tylko nie wiedzialem ze to jest wylegarnia, dopiero jak ojca spytalem, chyba funkcjonuje jeszcze. Byles kiedys u nas??
Komentarz
-
Gość
Faktycznie nie wystepuje albo nie z taka czestotliwoscia kopcenie i poszarpywanie kiedy podgrzeje swiece ze 3 razy lub tak jak wczoraj kiedy odpalilem wczesniej webasto.
Ps. przypomnialem sobie ze na kompie byl blad od klapy gaszacej czy jakiegos zaworku przy klapie/egr, moze to miec jakis zwiazek?!
jednak chyba swiece...
Komentarz
-
1) Ja obstawiam łączniki stabilizatora ( wymień już od razu 2) tu masz przykładowe http://allegro.pl/lemforder-lacznik-...151442319.html
oraz wymień tuleje stabilizatora http://allegro.pl/tuleja-stabilizato...151416968.html
Komentarz
-
Komentarz