wymiana rozrzadu a spalanie.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aprzemko
    Classic
    • 2015
    • 7

Na krótkich trasach to mi pali 10-12 :diabelski_usmiech
    Normalnie jak sobie dłużej pojeżdżę po mieście to 8-9, tyle, że Wrocław właśnie okazał się najbardziej zakorkowany w rankingu polskich miast.
    Gdyby mi palił tyle ile temu przerażonemu kierownikowi to dałbym na tace w kościele
  • marcin k
    Classic
    • 2013
    • 19

Witam wszystkich. problem polega na tym ze po wymianie rozrzadu, zatankowaniu do pelna jak by wiecej palila. najezdzilem niecale 600 km a juz zniknelo 3/4 baku. teraz pare razy ja przegonilem ale nawet przy spokojnej jezdzie komputer pokazuje niby srednie 5.5 do 6. lecz wydaje mi sie ze pali wiecej. przed wymiana pokazywal i tak wychodzilo jakies 5 litrow a zdarzalo sie ze nawet ponizej 5 schodzilem. dodam ze wrazenie jakie odnosze podczas jazdy to tak jak by slabiej przyspieszala. czy moze to byc kat wtrysku?? czy jakas inna przyczyna.

Komentarz

• cysterniarz
      RS
      • 2008
      • 1887
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Kąt wyprzedzenia wtrysku do sprawdzenia.
      Podłączyć vaga i zerknąć na wykres na rozgrzanym.

Komentarz

• tomus7
        RS
        • 2010
        • 1896
        • Peugeot

Re: wymiana rozrzadu a spalanie.

Zamieszczone przez marcin k
        Witam wszystkich. problem polega na tym ze po wymianie rozrzadu, zatankowaniu do pelna jak by wiecej palila. najezdzilem niecale 600 km a juz zniknelo 3/4 baku. teraz pare razy ja przegonilem ale nawet przy spokojnej jezdzie komputer pokazuje niby srednie 5.5 do 6. lecz wydaje mi sie ze pali wiecej. przed wymiana pokazywal i tak wychodzilo jakies 5 litrow a zdarzalo sie ze nawet ponizej 5 schodzilem. dodam ze wrazenie jakie odnosze podczas jazdy to tak jak by slabiej przyspieszala. czy moze to byc kat wtrysku?? czy jakas inna przyczyna.
        Jeszcze trochę a padnie pytania czy przyczyną wzrostu spalania jest wymianie kół zimowych na letnie :diabelski_usmiech (to żart)
        Jeśli to robił profesjonalista to powinien sprawdzić wszystko co jest do sprawdzenia przy wymianie rożrządu i tak jak kolega wyżej napisał podłączyć kompa i sprawdzić czy wszystko jest OK
        ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
        http://www.bunkry.pl/pl/index.html
        a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
        http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
        Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

Pracuję...