[O1] Wycieki oleju, jaka przyczyna

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bro-car_pl
    Classic
    • 2012
    • 39

Moja Octa to moja 4 Skoda - wcześniej 2 x 105, Felicia combi 1.3 i teraz Octavia. Skodzinami od zawsze mi się bardzo dobrze jeździło - już 105 podróżowały na wakacje do Chorwacji, czy do rodziny w Niemczech - i zawsze dzielnie przywoziły mnie do domu. Na pewno przywiązanie do marki jest (wiem gdzie co kupić, gdzie do mechanika pojechać...) i duży sentyment. Octa od zawsze mi się podobała i była niejako marzeniem skodziarza jeżdżącego starszymi modelami. Do tego dochodzą stosunkowo niskie koszty eksploatacji - i jak przedmówcy piszą (co ważne szczególnie od ostatnich lat - po powiększeniu rodziny) to dobry kawał auta za dość rozsądne pieniądze. Pewnie następna też będzie skoda...
    A biorąc pod uwagę wymieniony profil - to wąsy akurat mam - ale za to do 50 jeszcze mi ciut brakuje
    www.bro-car.pl - Części samochodowe.
  • eros662
    Ambiente
    • 2011
    • 147
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Koledzy mam wycieki pod maska oleju niestety nie wiem czym one są spowodowane i czy da rade je wyeliminować. No wyciek z EGRa zlikwidowałem po wymianie uszczelki między nim a kolektorem jednak cieknie jeszcze przez dziurkę zaznaczoną na poniższym foto a pozostały wyciek to nawet nie wiem co to za element silnika jest proszę o pomoc

SKODA OCTAVIA TOUR
    1,9 TDI 130PS 295Nm SLX ELEGANCE
    BLACK COMBII
    SOFT by BRK -TUNING + JEDNOMAS G60

Komentarz

Pracuję...