Problem z mechanizmem wycieraczek.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maxlaura
    Classic
    • 2015
    • 1

Zamieszczone przez Rob79
    morda jak u mojej teściowej
    Moja morda?? :P
  • Paweł_S82
    Classic
    • 2013
    • 3

Witam,
    Mój problem dotyczy wycieraczek. Tydzień temu popsuł mi się mechanizm wycieraczek, kupiłem nowy (bez silniczka) i we własnym zakresie zamontowałem. Wycieraczki działają ale po powrocie w dół szyby odskakują gwałtownie w górę na jakiś centymetr - półtora i tak już zostają do momentu ponownego uruchomienia. Nie zwróciłem uwagi jak to było w przypadku poprzedniego mechanizmu ale mam wrażenie, że ten "odskok" jeśli w ogóle był to mniejszy. Czy ktoś się już spotkał z czymś takim ?

Komentarz

• mobi65
      Rider
      • 2009
      • 291

Re: Problem z mechanizmem wycieraczek.

Zamieszczone przez Paweł_S82
      Witam,
      Mój problem dotyczy wycieraczek. Tydzień temu popsuł mi się mechanizm wycieraczek, kupiłem nowy (bez silniczka) i we własnym zakresie zamontowałem. Wycieraczki działają ale po powrocie w dół szyby odskakują gwałtownie w górę na jakiś centymetr - półtora i tak już zostają do momentu ponownego uruchomienia. Nie zwróciłem uwagi jak to było w przypadku poprzedniego mechanizmu ale mam wrażenie, że ten "odskok" jeśli w ogóle był to mniejszy. Czy ktoś się już spotkał z czymś takim ?
      zle ustawiony poczatkowy stan wycieraczek ,przestaw o ten 1 cm ramie na osce silnika i powinno byc ok

Komentarz

• Borsuk2
        L&K
        • 2010
        • 1203

Zdaje się, że niewłaściwie założyłeś mimośród na wieloklinie silniczka.
        Trzeba zdjąć i spróbować przełożyć o ząbek w którąś stronę.
        Fajna stronka

Komentarz

• Paweł_S82
          Classic
          • 2013
          • 3

OK, dzięki za podpowiedź. Spróbuję poprawić.

Komentarz

Pracuję...