3 miesiące temu oddałem samochód do warsztatu w celu wyczyszczenia turbo. Oprócz czyszczenia turbo została również wymieniona gruszka, podobno się zacinała.
Po zabiegu zaczął znikać olej, ok 0,5L na 1000km.
Wcześniej pomiędzy wymianą (15000km) dolewałem ok 0,7L.
Co może być powodem takiego stanu rzeczy?
Jak reklamować to w warsztacie?
~~ pozdrawiam ~~
JaceK
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Black eleganzze in combi
President Johnny II ASC+ President MaryLand...
3 miesiące temu oddałem samochód do warsztatu w celu wyczyszczenia turbo. Oprócz czyszczenia turbo została również wymieniona gruszka, podobno się zacinała.
Sprawdz czy turbo nie puszcza oleju. I jak wygladało to czyszczenie-czy turbo wyciągali?
OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
Sprawdz czy turbo nie puszcza oleju. I jak wygladało to czyszczenie-czy turbo wyciągali?
tak,
turbo był wyjmowane,
bierze ok 0,5L na 1000km
~~ pozdrawiam ~~
JaceK
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Black eleganzze in combi
President Johnny II ASC+ President MaryLand...
Buba, zostaw jako konserwację. mnie kiedyś pękła rurka doprowadzająca olej do turbo i 3l oleju wyparowało w kilka minut. pół silnika, cały spód i tył auta były zchlapane. to co w środku i od spodu zostawiłem, auto na dobrej myjni umyłem ręcznie i po sprawie. jakieś 0.5l oleju w postaci spaju miał na masce i dachu, delikwent w Mondeo, który siedział mi akurat na zderzaku :diabelski_usmiech
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz