Dam radę :P
[O1] podczas jazdy zgasł silnik i nie odpalił już
Zwiń
X
-
[O1] podczas jazdy zgasł silnik i nie odpalił już
dziś po dwóch latach bezproblemowej jazdy octavka stanęła i już nie odpaliła. czeka teraz u mechanika ale może ktoś miał podobny objaw przed usterka?
auto straciło trochę mocy przy jeżdzie około 90 km/h, potem nagle jakby dostało kopa i zassało paliwo, ruszyło żwawiej i zgasło
teraz kręci ale nie odpala zupelnie
-
-
Miałem podobnie w zeszlym roku... Podczas jazdy nagle silnik zgasł. Zakreciłem jeszcze dwa,trzy razy i bez efektu. Po otwarciu maski i zdjecia plastikowej obudowy napedu rozrzadu... najczarniejszy scenariusz...pasek cały ale szpilka rolki ścieta czyli wszystko zmielone w głowiczce :-( wymiana silnika na inny....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tony065kemotd, a jak ostatnio było z olejem, ubywało więcej, niż norma przewiduje :?: podpinaj kompa, to się pojaśni w temacie.
wczoraj auto odebrane od mechanika. wymienił filtr paliwa i stwierdził że układ paliwowy zapowietrzony był. z tym ze teraz na zimnym silniku pali za drugim lub trzecim razem i spora chmura dymu z rury idzie. na ciepłym odpala bez problemu.
zastanawiam się nad kwestią pompy wtryskowej.
muszę poszukać mechanika z kompem bo ten nie miał. chyba ze sam zakupie kabel i oprogramowanie bo jak dotąd nie mam komp wykaże błędy na pompie ??
zna ktoś dobrego i uczciwego mechanika w czestochowie od tych silników ?
Komentarz
-
-
dalej się bujam z problemem. teraz zapala się nieraz od początku lub po wejsciu na około 3000 obrotów kontrolka sterowania układem silnika i wchodzi w tryb notlauf. zapala na zimnym z problemami i dymieniem obfitym.
chyba zaczął też wiecej palić, wskazanie 6,6 poprzednio max. 5,8 średnio
kupiłem kabel ale nie potrafię tego podpiąć.
może ktoś jest z częstochowy kto by pomógł albo wskazał jakiś normalny warsztat co się zna na tym.
Komentarz
-
-
w/g mnie turbina nie wpływa na odpalanie w chmurach dymu.Sprzedam dom: http://www.paulinaguzek.pl/dom/
---
A to moja skodzinka:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1470014
Komentarz
-
-
kemotd, oni Ci napewno softy edytują? :diabelski_usmiech Czy tylko vcdsem zmieniają?:P - to bardziej podejrzewam. Może ktoś wcześniej zmienił dawkę startową i masz teraz zonk.
Przydałyby się logi...VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
Komentarz