wyciek oleju

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aprzemko
    Classic
    • 2015
    • 7

wyciek oleju

Panowie czy ktoś przeprowadzał taką operację? W planie na przyszłą zimę mam wsadzić tylny napęd do mojego hatchbecka. Koszta nie grają mi roli i może sobie nawet wyjść 20tyś. Jestem świadomy, że taniej kupić drugą. ale tak nie zrobię z wiadomych przyczyn ( przeczytaj mój post w autach)
    Jak planuje zrobić: Pojechać do angoli i kupić octavie w hatchbecku w 1.8t w wersji 4x4 i poprostu wszystko jak leci przełożyć. Moje pytanie brzmi czy tylne mocowania muszę spawać mierzyć dorabiać? czy wsio pasuje P&P?? bo to mnie ciekawi dosyć mocno.
    Co mi potrzeba:
    Skrzynia
    most
    dyfer
    wał
    moduły
    zbiornik paliwa z pompką
    wydech
    półosie
    mocowanie tylnego wózka
    i chyba wsio? o części się nie martwmy bo jak pisałem wyżej planuje wycieczkę do angoli i przytaszczenie całego auta.
  • marcin k
    Classic
    • 2013
    • 19

wyciek oleju

Witam wszystkich. pare dni temu zonka zauwazyla wyciek spod szkodnika. plama byla dosyc spora. lezalem pod spodem bo nie mam kanalu i caly silnik z tylu jest w oleju. umylem na ile to bylo mozliwe wsunalem sie pod spod i nic nie widac. pozniej pojechalem troche przegonic samochod, do garazu i po chwili widze ze znow zaczyna kapac. gdzie szukac przyczyny. olej nie dawno wymieniony. samochod smiga az milo a tu to. wyglada tak jak by gdzies z okolicy turbo albo klawiatury ale to by od gory juz byl zaolejony moim zdaniem. pomozcie bo juz mam dosyc powoli. zamiast cieszyc sie samochodem to czesciej musze cos robic niz jedzic

Komentarz

• mobi65
      Rider
      • 2009
      • 291

Re: wyciek oleju

prawdopodobnie odkrecil ci sie waz olejowy przy turbinie

Komentarz

• marcin k
        Classic
        • 2013
        • 19

a da sie to jakos zdjagnozowac bez kanalu?? prosze o wyrozumialosc gdyz jest to moj pierwszy tdi. mam stare audi 100 w benzynie i nie sprawia tyle problemu mimo ze nic przy niej nie robie

Komentarz

• mobi65
          Rider
          • 2009
          • 291

Zamieszczone przez marcin k
          a da sie to jakos zdjagnozowac bez kanalu?? prosze o wyrozumialosc gdyz jest to moj pierwszy tdi. mam stare audi 100 w benzynie i nie sprawia tyle problemu mimo ze nic przy niej nie robie

trudna sprawa bez kanalu , raczej kanal wskazany

Komentarz

• marcin k
            Classic
            • 2013
            • 19

a ktory to jest. to ten w oplocie czy jakis inny

Komentarz

• lukas_jg
              Rider
              • 2012
              • 600
              • Octavia I (1U2)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zgrywanie wsadów z kości, programowanie BIOS, programowanie pamięci.

Komentarz

• ChillOutPL
                Rider
                • 2011
                • 672

marcin k, Zerknij na odme U mnie kiedys pekła lekko i kapalo, a pozniej calkiem odpadla i bylo jeszcze gorzej:P
                Moja dawna O1
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...082763#1082763

Dawny Volkswagen GOLF Mk4
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71147

MOJE SEICENTO SPORTING
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

Komentarz

• marcin k
                  Classic
                  • 2013
                  • 19

podlug tego zdjecia wychodzi mi jak by wyciek byl gdzies wlasnie ze srodka silnika. tak jak by przy turbinie. bez kanalu bylo by najlepiej chyba wszystko wymontowac i posprawdzac. bo na lezaco to ciezka sprawa

[ Dodano: Nie 28 Kwi, 13 10:48 ]
                  Dalej nie namierzone. bylem u szwagra na kanale i nic nie znalazlem albo moje oko nie dostrzeglo. wszystkie weze i polaczenia wydaja sie w porzadku. dalej mi gdzies cieknie tylko wydaje sie jak by juz mniej albo mniej jezdzilem. zastanawiam sie juz czy nie wyciagac wszystkiego pokolei zeby posprawdzac dla swietego spokoju. tylko nie wiem jak z turbo. czy mozna je normalnie wyjac, w razie czego wyczyscic i spowrotem zamontowac. albo poszukiwany dobry mechanik ktory moze znac temat z okolic lublina lub chelma

[ Dodano: Nie 28 Kwi, 13 18:38 ]
                  Mam jeszcze jedno pytanie do was koledzy. wyciek jak byl tak jest. ale jak by troche mniejszy. ale jezdzac dzisiaj mialem wrazenie jakby slabiej przyspieszal. powiedzcie mi czy wymontowywac turbine i sprawdzac wszystko skad jest wyciek.i czy sprawdzac i podmieniac egr, przeplywke i n75 bo mam mozliwosc wziasc z anglika i porownac czy bedzie chodzic lepiej. bo wczesniej jakby naprawde lepiej przyspieszala. chetnie bym zrobil logi ale nie ma gdzie niestety.l

Komentarz

Pracuję...