[O1] Szarpania przy zmianie biegów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kunik91
    Classic
    • 2015
    • 1

Zamieszczone przez maksiu
    Zamieszczone przez r2r
    chciałoby się odśpiewać w stronę wokalisty, że "raczej nie Wy, tylko ktoś inny"

to samo się tyczy naszego byłego miejsca spotkań nie Zajazd, tylko ... :diabelski_usmiech
    Udała Ci się ta szydera :twisted: :twisted: :twisted:
    Oklejanie foliami, korekta reflektorów
    KONTAKT: 796 274 822
  • kuba_bocian
    Classic
    • 2013
    • 5

Witam wszystkich użytkowników. Od pażdziernika jestem szczęśliwym posiadaczem octavii I. Od tego czasu przejechałem już trochę kilometrów i zauważyłem mianowicie trochę dziwne rzeczy, tzn. szarpania przy zmianie biegów oraz dziwny głos silnika przy przyspieszaniu. Jeśli chodzi o szarpanie to chodzi o to że nie można zmienić biegu bez delikatnego szarpnięcia budą. Wcześniej miałem auto z silnikiem benzynowym i tego nie było. Biegi zmieniam zazwyczaj 2200 obr. a jak wcisnę pedał gazu do końca to silnik tak dziwnie zaczyna pracować... Auto ma przebieg 247000, silnik 1.9 tdi AGR, 2002 rok, przebieg pewny. Czy ktoś z was może spotkał się z podobnym problemem lub jest ze Szczecina i chciałby rzucić okiem na ten przypadek?
    Pozdrawiam

Komentarz

• Tony065
      RS
      • 2009
      • 2487
      • Octavia I (1U2)
      • ARX 1.8 20VT 150 KM

nie jeździj jak ciężarówką /1800-2200rpm/, biegi zmieniaj przy np. 3000rpm, bo teraz robisz to przy max Nm i zapewne kończy się 2-masa.
      Black Pearl, Elegance & RS LOOK
      @ by Tune-up Gdańsk
      TDI VP++ i jeszcze rośnie
      Antek

Komentarz

• kuba_bocian
        Classic
        • 2013
        • 5

aha, ok sprawdzę, 2mas był wymieniany jako kompletny zestaw ze sprzęgłem przy 180000 tyś. Czy to mogą być pierwsze objawy? ja tym autem przejechałem dopiero 6000 km..

Komentarz

Pracuję...