problem z obrotami 1,6 MPI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • andrew41
    Classic
    • 2014
    • 5

tuptus, w OII te 2.0 nie są takie złe, BMM, BKD z tym ze ten pierwszy uważa sie z najmniej wadliwy, 8 zaworowe głowice, które sa trwalsze niz w BKD, aczkolwiek tutaj tez na dwoje babka jeden przejździ bez problemu innemu jakis przedmuch sie zrobi. ja bym nie skreślał auta z tych powodów. także którego z tych bys nie wybrał według mnie bedziesz zadowolony ważne zeby było technicznie ok a nie zajeżdzone. BMM masz DPF-a ale to w kazdej chwili mozesz usunać jak zacznie dokuczać. Cr-y ponoc bardziej dopracowane, kulturalne, inna charaktersytka rozwijania mocy

Zamieszczone przez tuptus
    Dzis jestem umówiony na oglądanie owego egzemplarza. Ponoc był wymieniany rozrząd przy 70kkm z racji wieku - choc po wymianie okazało sie ze potrzebna to ona nie byla..
    kolejne pytanie to na co ewentualnie zwrócic uwagę podczas oględzin.
    wrzuć ogłoszenie w odpowiednim wątku to coś bedzie wiadomo.
  • michal42
    Classic
    • 2012
    • 10

Witam .Co to moze być ? Mam silnik 1,6 MPI BSE + LPG Landi Renzo. Silnik po kazdorazowym odpaleniu ,czy rano czy w ciagu dnia pracuje nie równo . Jak ruszam na benzynie to mam uczucie że jest mu cieżk dopiero jak przeskoczy na LPG to dostaje kopa . Zaznaczam że przed 1-maja samochód miał przegląd i żadnych błędów nie miał wszystkie filtry paliwa , powietrza, oleju i gazu były wymienione . Jeszcze zaznacze że na gazie chodzi idealnie . Co to może być ?Bardzo prosze o pomoc .

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8160
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja bym obstawiał filtr paliwa ale skoro piszesz, ze był wymieniany.....to moze jakis "wadliwy" się trafił..... - chyba, ze cos tam namieszali przy tej wymianie.
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• michal42
        Classic
        • 2012
        • 10

Wymieniany w serwisie skody . Jeszcze dodam że świece również były wymienione .

Komentarz

• krisoctav
          Rider
          • 2008
          • 417

to że serwis skoda nic nie znaczy jak się wymienia świece to również kable pytanie jakie świece włożyli lub im kupiłeś powinny być takie jak w oryginale czyli prawdopodobni 3 elektrodowe można również podpiąć kompa bo może cewka pada u mnie cewka niby dobra była ale jak klimę włączałem to wariowały obroty wymiana cewki pomogła okazało się że cewka była strzelona ogólnie auto dobrze jeździło ale gaz szybciej wykańcza cewkę większe zapotrzebowanie na prąd ogólnie ujmując na benie oki ale gaz już nie

Komentarz

Pracuję...