jechałem autostradą i chciałem sprawdzić v-max. Prędkość doszła do 210km/h i nagle ciach - brak mocy. Na szczęście był zaraz zjazd z autostrady, ale musiałem tak przejechać jeszcze ze 2km . zjechałem na pobocze, zgasiłem silnik.
Po chwili odpaliłem ponownie silnik chcąc sprawdzić czy moc wróciła bo pomyślałem że złapał notlauf, ale niestety nie. Silnik mocno zaczął kopcił na biało i coś brzęczało. Im więcej dodawałem gazu to brzęczenie to nasilało się. zgasiłem silnik i sprawdziłem olej. Bagnet był suchy.
auto zostało z holowane do mechanika i obecnie czekam na nowe turbo.
Czy jest szansa że silnik nie ucierpiał? Auto odpala normalnie, pracuje równo, tylko brzęczy coś.
Co może tak brzęczeć?
Nowa turbina już wstawiona, auto jeździ jak dawniej :diabelski_usmiech
w turbinie urwał się wirnik w części gorącej i to on musiał tak hałasować. Tzn trzymał się ośki, ale gibotał na wszystkie strony.
Olej z silnika poszedł do wydechu tak że na początku ostro kopcił jak przycisnąłem, ale teraz już zdecydowanie mniej kopci. Pewnie trochę jeszcze potrwa zanim te resztki oleju się wypalą?
tak mam kata i właśnie o niego cały czas się boję.
a w jaki sposób się zorientuje że kat się kończy? Jakie są objawy uszkodzonego katalizatora bo na razie wydaje się byś wszystko ok
to zależy czy masz sondę na kacieale za pewne nie.
Objawy: mocno zamulony silnik, puszcza bąki ,kopcenie, wieksze spalanie, zmiana dżwieku silnika, dzwonienie z wydechu...
To teoria a praktyka może być inna.
ok, ale może jest szansa ze kat przeżyje i że olej się pomału wypali.
Na razie zrobiłem po awarii ok 150km i wszystko jest dobrze, auto zaczęło zdecydowanie mniej kopcić. Zobaczymy
troszke będzie głośniej lecz niewiele, za to fura odżyje lecz uważaj na przeglądach i na policje by Ci problemu nie narobili... kata wycinasz ze środka a zostawiasz to cygaro by choć wyglądało iż masz kata . A strumienicę bym sie nie bawił.
abba, rozciąć puchę, wywalić kata /i go sprzedać za ładnych parę stów/, w jego miejsce wspawać odpowiedniego kalibru rurę, całość zaspawać i cieszyć się dalszą jazdą. diesel nie jest taki głośny, więc nic wielkiego się nie stanie.
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Heh...
Od dawno jezdze bez kata w moim AFN.
Wykrecasz ten element wydechu gdzie siedzi KAT... zaraz za sprezarką... wybijasz to co zaostalo z KATa... wysypujesz do reklamowki i sprzedajesz.
A Octawia przestaje się meczyc... ot i cała robota.
Przemek DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
80 B3 Limo 1.6 TD SB
Komentarz