[O1] Problem ze skrzynia chyba???

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pieczka
    Classic
    • 2013
    • 2

dobry. Miałem dzisiaj rano telefon po którym kawa dzisiaj nie będzie potrzebna Dzień zaczął się paskudnie :cry:
  • marcing2720
    Classic
    • 2011
    • 16
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Witam mam taki problem.Tej zimy rano odpaliłem auto. Odpaliło bez problemu wysiadłem z niego a ono zgasło, odpalam drugi raz i wtedy pojawił się problem. Auto na luzie zaczeło jechać, wcisnołem sprzęgło zatrzymało sie ,puszczam ponownie sprzęgło i znów jedzie i wtedy coś chrupneło i auto staneło. Od tego czasu słychać szum w okolicy skrzyni i jest problem ze zmiana biegów.Czasem ciężko wchodzą i weskakuja gdy zdejmę nogę z gazu w czasie jazdy. Czy to skszynia sie rosypała czy cos innego?
    marcing2720

Komentarz

• richi9
      Rider
      • 2011
      • 427

Na początek wodziki do kontroli . Lecz z tego co piszesz to i skrzynia mogła ulec uszkodzeniu.
      Tak jakby nie rozpięła przekazanego napędu .

Komentarz

• marcing2720
        Classic
        • 2011
        • 16
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Problem w tym ze jestem tym samochodem zagranica [NORWEGIA] a koszty naprawy sa tu dosc wysoke. Najlepiej bedzie chyba przywiesc cała skrzynie i wymienić?
        marcing2720

Komentarz

• richi9
          Rider
          • 2011
          • 427

.podziałaj z wodzikami...Tak na próbę...No chyba że masz gdzie skrzynie wymienić...

Komentarz

• marcing2720
            Classic
            • 2011
            • 16
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mam jeszcze takie pytanie.Sprzegło chyba powino byc ok,wystarczy wymiana skrzyni?
            marcing2720

Komentarz

Pracuję...