a nie lepiej po prostu powiesić tablet na zagłówku?
[O1] Problem z wentylatorem
Zwiń
X
-
[O1] Problem z wentylatorem
Witam mój problem polega na tym , że mój wentylator chłodnicy o1 1.9tdi bez klimy ma mega luz .Załatwiłem sobie inny od kolegi ,ale on ma uszkodzone smigło wiatraka silniczek ok. Czy Da rade wymienic smigło ? Jezeli wiecie cos na ten temat bede bardzo wdzieczny za info. PozdrawiamI LOVE MY SKODA
-
-
Witam ! Nie ma zadneg problemu choc nie wiem jak to wyglada w Twojej wersji silnikowej .
Odkrecamy 3/4 sruby (czesto gwiazdki ) z plastikowym uchwytem do wiatraka i sprawdzasz sobie jakie jest mocowanie smigla do oski wychadzacej z silniczka.Bardzo czesto jest on po prostu nasowany na oske i tyle!czasem spotkac rowniez mozna male srubeczki typu Imbus (Allan key)z boku zaciskajace sie na osce silniczka . Polecam wyjecie silniczka z obudowy zanim przystapisz do demontazu bo cala framuga jest dosyc delikatna i lubi pekac przy nadmiernym nagieciu czy przypadkowym uderzeniem . z reguly to male srubki albo blaszki ktore nalezy podgiac i usunac silniczek. po demontazy starego smigla nalezy wyczyscic samo wejscie nowego smigla i oske silniczka by nie bylo tam brudu ani kuzu i by zapobiec slizgania sie smigla na osce silniczka . To wsystko !
Powodzenia !
Komentarz
-
Komentarz