Mi się wydaje, że lepiej wrzucić tulejki pod poduszki silnika niż te pod poduszki amorków, charakterystyka zawieszenia taka sama, a silnik 20mm wyżej siedzi.
koło pasowe wału AGR 90km
Zwiń
X
-
koło pasowe wału AGR 90km
witam.
Jakie objawy daje zużyte koło pasowe (paska wieloklinowego), czy ma ono jakieś elementy gumowe które mogą ulec starzeniu się?
Jakieś 80 tysięcy temu stawiałem na dwumas ale jakby to był dwumas już by padło.
Ogólne objawy:
-po wciśnięciu sprzęgła czasami silnik wpada w wibracje
-często wywala mi amortyzator na napinaczu paska-pewnie od drgań
-założyłem sprzęgło alternatora to nie pomogło
-krótkotrwałą poprawę daje założenie krótszego paska wieloklinowego...więc w mojej ocenie pasek nie ma nic do dwumasy...
Poradzcie coś.
-
-
Sprawdź czy problem nie jest w nastawniku pompySzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
koledzy marekvw5 i przemik octavie z poczatku produkcji byly bez dwu masu w puzniejszym czasie juz byly zakladane kola dwumasowe wiec obydwaj mieliscie racje :szeroki_usmiech
stevenpp jaki kod silnika ?
[ Dodano: Wto 30 Lip, 13 22:09 ]
Zamieszczone przez mobi65koledzy marekvw5 i przemik octavie z poczatku produkcji byly bez dwu masu w puzniejszym czasie juz byly zakladane kola dwumasowe wiec obydwaj mieliscie racje :szeroki_usmiech
stevenpp jaki kod silnika ?
Komentarz
-
Komentarz