kukubara, nie ma znaczenia ile się będziesz bił z ubezpieczycielem. Auto zastępcze przysługuje Ci od dnia kolizji do odebrania sprawnego samochodu lub kasy za niego w przypadku całki.
czerwona kontrolka od akumulatora ?
Zwiń
X
-
czerwona kontrolka od akumulatora ?
Witam,dawno niezagloądalem na forum gdyz nie bylo potrzeby oraz duzo pracy,ale wczoraj na blacie po zapaleniu silnika dalej palila sie kontrolka akumulatora. Mysle jeja a tak bylo ladnie, no i zonk,ale normalnie pojechalem wczoraj na stacje do kumpla i powrot. dzis z rana odpalilem w nadzieji ze co sie zmienilo, i nic sie niezmienilo, ladnie odpalilo, heh auto stalo nieodpalane przez 1,5 tyg na alarmie, ponadto zarowka lewa mijania kaput, cos puka w prawym kole z przodu przy mocno skreconym kole na przy skrecie. Ale ta kontrolka jest dla mnie podejrzana??? Czyzby cos lezalo w alternatorze ?? bo je sie ze jak bede jechal to jak zgasze to moge nie odpalic auta...karol - człowiek który zostal papierzem
-
-
13karolss, Miałem taką sytuację:Po właczeniu zapłonu raz mi świeciła a raz nie kontrolka ładowania.Wyczyściłem klemy akuma,przewód plusowy alternatora i wtedy zauważyłem lużną wtyczkę na nim,chyba jest od wzbudzenia.Po włożeniu jej jak należy problem ustąpił.Myślałem na początku że ja ją ruszyłem przy czyszczeniu i spróbowałem ją na próbe wyciągnąć i nie jest tak łatwo.Wię musiało tak być od pewnego czasu a niedawno robili mi rozrząd i sprzęgiełko więc przypuszczam że to ich sprawka.Byłem teraz na urlopie zrobiłem około 2tys.km i jest wporządkuhttp://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
zdobylem zestaw kluczy do odkrecenia oslony od silnika,aale z tego co widze to tylko od spodu bedzie mozliwy swobodny dostep do alternatora,ogolnie brakuje mi lampki lewej ale wczoraj ja zdobylem oraz wskaznik temperatury silnika niedziala (czasem zalapie po min 2 godzinnej jezdzie)-problem tkwi w zegarach jak kiedys zdiagnozowalem na kompie,odpala za pierwszym strzalem,lampka na aku jest zielona,dzis jak skoncze wczesniej prace,zajme sie tym tematem,sproboje postukac w alternator na zapalonym silniku,moze szczotki troche sie przytkaly,ehh(a jak to niepomoze bede musial pogrzebac sie w aucie :/karol - człowiek który zostal papierzem
Komentarz
-
-
13karolss, Jeżeli chcesz wymontować alternator to zgoda-od spodu.Ale żeby sprawdzić przewód +,i kostkę na alternatorze to wystarczy zdjąć górną osłonę silnika.Też mam ASV i to robiłem jak pisałem wyżej.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
wlasnie z kolega hindusem rozmontowalismy ledwie ledwie te plastik gorny przy alternatorze no i kolega mowi ze to to, ze jedna szczotka jest za krotka i jest poszczerbiona i nalezalo by wymienic ten element, fakt dostep do regulatora napiecia jest poprostu tragiczny ale udalo sie go wyjac bez zdejmowania wezykow. wyjalem go i czekam na nowy element ktory bede mial za 1,5 tyg ehhh :/karol - człowiek który zostal papierzem
Komentarz
-
-
13karolss, Czegoś nie rozumiem.Czekasz na regulator napięcia 1,5 tyg. :?: Każda firma,sprzedawca allegro itd. wyśle ci to w ciągu 3 dni.Chyba że czegoś nie zrozumiałem co pisałeś. :idea:http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
dzwonilem wczoraj do brata w polsce zeby zamowil mi reduktor napiecia alternatora,ale jemu pan w sklepie powiedzial ze potrzebny jest nr alternatora-niemoge zadnego numeru u siebie takie znalezc. Gdzie on jest ten numer alternatora? jak go znalezc,moze byc zapisany np gdzies na jakies tabliczce?? niechce wyjmowac alternatora,bo nastepnie obawiam sie ze nieposkladam wszystkiego do kupy?
karol - człowiek który zostal papierzem
Komentarz
-
Komentarz