SS, zaliczyłem fryzjera, przymiarkę garniacza, teraz szybka szama, psik dezodorantem pod pachę i wio, bo dnia ubywa :szeroki_usmiech
ubytek plynu wspomagania
Zwiń
X
-
ubytek plynu wspomagania
Witam posiadam octavie z 98r 1.9tdi 90km i zauwazylem ze ubywa mi plyn od wspomagania po dolaniu i zrobieniu okolo 3 km i pokreceniem kierownica znowu plyn ubyl do zera pod dolaniu plynu zeby nie zatrzec pompy dojechalem do domu i zobaczylem ze wachacz i chyba poloska(nie znam sie zbytnio) od strony kierowcy sa mokre. i mam pytanie czy to moze byc wyciek z przeowdu cisnieniowego od wspomagania czy jednak maglownica ? jaki tak moze przechodzic prewod bo na allegro widzialem 2 rodzaje.
Pozdrawiam
-
-
Zamieszczone przez ahmed799Zamieszczone przez chris1221i co wtedy mam zobaczyc jakie oznaki uszkodzenia maglownicy?
Jeśli masz wyciek to uszczelnienie puściło. Jeśli puściło, to dostała się woda. Jeśli dostała się woda, to listwa skorodowana. Jeśli listwa skorodowana, to maglownica do wymiany/regeneracji, z naciskiem na to pierwsze.
Komentarz
-
-
chris1221, to wiesz co zrobić :wink:
[ Dodano: Wto 15 Paź, 13 21:43 ]
Zamieszczone przez chris1221nie zakładajac nowego tematu i zeby nie zasmiecac mam pytanie gdzie jest czujnik swiateł cofania??
Komentarz
-
-
Jest pod maską wkręcony w górną część obudowy skrzyni biegów. Musisz mieć zdjętą górną osłonę silnika aby zobaczyć. Czujnik znajduje się w górnej części obudowy skrzyni biegów. Jest on na lewo, mniej więcej między akumulatorem a filtrem powietrza. Fi 24 do niego. :wink:Renault Laguna HB IphII 2000 1.8 16V 120KM F4P / PB + LPG -> Skoda Octavia Combi I FL ELEGANCE 2002 1.8T 150KM AUM / PB
Komentarz
-
Komentarz