Moja propozycja więc jest taka.
Funkcjonowało i funkcjonuje obecność na spotach. Pozostańmy więc przy tym, ale połączmy to ze stażem na forum dla tych co nie mogę przyjechać.
Coś na zasadzie 3 spoty lub 6 miesięcy. Zakładając np, że spoty są raz w miesiącu.
Dla regionów z większą częstotliwością niech by było 5 spotów lub 6msc.
Kryterium czasowe zaostrzyłbym, że w przypadku znikomej aktywności/ilości wejść/ postów okres będzie wydłużony.
Jak to widzicie.
Jestem za, jakieś minimum do uzuskania wlepy musi być ustalone. I propozycja Evila też powinna być brana pod uwagę
Zamieszczone przez Evil
Jest jeszcze opcja w profilu która pokazuje tj. np. u mamaj12: "Wizyt: 7334 Łączny czas wizyt Godzin: 1085.1" i to też jest jakieś kryterium, czyli jak długo "czytałeś/siedziałeś" na forum.
Witam, nie lubię pisać w tym temacie... nie wiem dla czego
Od jakiegoś czasu zauważyłem wzrost spalania w mojej szkodzie 1.8 20v. Co może być przyczyną? sonda ?? Spalanie rośnie bardzo szybko jak auto stoi na luźnym i to wcale nie długo 10-15 sek i wartość spalania leci w górę. Jak dobrze pamiętam kiedyś tak nie miałem. Czy przez błędy w komputerze może być zawyżone spalanie ?? Dawniej(3-4 miechy wcześniej) na trasie Wrocław-Świebodzice dochodziłem do średniego spalania 5.9-6.5 l/100km teraz ciężko mi zejść poniżej 6.7 l/100. POMOCY.
witaj, na wstępie Ci powiem, że nie wiem co jest przyczyną ale mam podobnie w silniku 1,6 BFQ.
Na początku był problem "bogata mieszanka" i problem z rozruchem ciepłego silnika [średnio raz na 5 uruchomień ciepłego] ale spalanie było w normie, na trasie z pracy średnie spalanie ok 6,5l, ostatnio doszedł błąd z Sondy... i spalanie na tej samej trasie poniżej 7 nieosiągnięte a pilnuję się z gazem bardziej niż przedtem. :|
na rozwiązanie czekam w swoim temacie: BFQ problem
dowiedziałem się że sonda w moim przypadku może byc zaśniedziała wystarczy przeczyscic. Druga sprawa......Co jest z ta temperaturą...dochodzi do połowy i wszystko ok.....gasze auto na 15-20 minut, odpalam ponownie a wskazówka leży i silnik zimny ??? czy to normalne??
pu71, podjedz do mnien to ci to ogarne .z tego co piszesz to masz problem z termostatem lub czujnikiem i podejrzewam ze mozesz miec uszkodzony przepływomierz .
pu71, ja miałem do wymiany termostat. Auto w ogóle nie trzymało temperatury, w bardzo mroźne dni, spadała nawet podczas jazdy po prostych i długich odcinkach, a po zgaszeniu silnik stygnął w momencie. Ta sama jednostka napędowa, więc sprawdź termostat - tyle odnośnie temperatury.
Odnośnie sondy. Mi kiedyś siadła i na moje nie szczęście przeczesałem cały silnik w poszukiwaniu usterki zanim ją zlokalizowałem - a auto pracowało jakby zdjąć ze dwa kable ze świec. Dusiło się, kaszlało, parchało, rwało...jeździć się nie dało - od wtedy wiem, co znaczy zdefektowana sonda, ale jak mniemam, u Ciebie takich objawów, nie było?
pu71 ja już rozwiązałem problem w swoim aucie z zawyżonym spalaniem
czyszczenie przepustnicy, EGRu i przepływomierza pomogło
no i czujnik temperatury także wymieniony.
Komentarz