[O1] gruszka zaworu turbiny 1,9 axr przegniła

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Olmeca
    Classic
    • 2011
    • 8

Nie chce mi się szukać :P
    ...если очень захотеть можно в космос полететь...
  • bastard
    Classic
    • 2010
    • 14

witam, dzisiaj wyjechałem na autostradę i zauważyłem dramatyczny brak mocy, zawróciłem do po drodze tankując paliwo, silnik nieco odżył po zatankowaniu ale zapaliła się żółta kontrolka silnika. Udałem się do mojego mechanika i diagnoza jest taka że gruszka zawór sterowania turbo zgnił i się rozpadł na dwie części. Zadzwoniłem do serwisu skody gdzie mnie poinformowano że gruszki nie kupię natomiast mogę nabyć nową sprężarkę za okazyjną kwotę 4500 zł. Moje pytanie do drgoich forumowiczy: czy z rozpadniętą gruszką mogę jeszcze kilka dni pojeździć bez szkody dla trubiny oraz od jakiego modelu ta część będzie pasowałą bo na allegro jest tego sporo. Nadmienię że mam nietypowy silnik AXR 74 kw, 1,9 tdi octavia 1 z 2008 r

Komentarz

• LoMe
      Drive
      • 2009
      • 59

Mnie rok temu gruszka wysiadła (przegniła) 400 km od domu. Kontrolka mi się nie zapaliła. Objaw był taki, że przy ok. 2500 obrotów skodzina łapała mi notlaufa. Doturlałem się do domu. Mechanik w konsultacji telefonicznej zaraz po awarii przekonywał, że niczym to nie grozi poza jazdą emerycką 80-90 na A2 :wink:
      Po wymianie gruszki jeżdżę do dzisiaj bez jakichkolwiek negatywnych oddżwięków.
      Niemniej jednak każdy przypadek jest inny.

Komentarz

gruche gareta za 200 stowki w sklepie kupic i wysrac sie na nich, naciagactwo jak chuu..
        cos jak to...

Komentarz

Pracuję...