prosze o rade w sprawie sprzegla Tdi Asv

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TommyLee
    Ambiente
    • 2006
    • 179

Witam!
    Mam problem polegający na tym, że np. jeżeli chcę wjechać na krawężnik lub ruszyć pod górkę i dodam gazu przy do połowy wciśniętym sprzęgle to słychać dźwięk, jakby pisk.
    Do tej pory jeżdżę unikając takich sytuacji, jednakże wybieram się w górzyste tereny na wakacje i chciałbym się dopytać, czy już czas na wymianę sprzęgła, czy też nie.
    Dodam jescze, że podczas jazdy, np. pod górkę sprzęgło trzyma dobrze i nie ma żadnych niepokojących dźwięków.
    przebieg 55 tys km.
    Dziękuję z góry za pomoc !
  • rafalus
    L&K
    • 2005
    • 1140
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Wymienilem 1 mc temu komplet sprzeglo dwumas wysprzeglik itd.. W ostatnią niedziele zauwazylem wyciek pod autem, okazalo sie, ze uszczelniacz sie zawinol i przecieka.
    Po wymianie komletu bylem zadowolny ze sprzegla chodzilo jak w nowym aucie aksamitnie . Dzis odebralem auto . Wedlug mnie sprzeglo bierze strasznie z dolu nie jest takie fajne przy wciskaniu. Po wycisnieciu jest inne . Przez co taka zmiana.
    Biegi wchodza ok ale praca i skok sprzegla jest gorsza jak na starym zestawie
    nowy cSIMC od Aliego
    seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
    Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Zapowietrzony sysprzęglik. Ile przejechałeś przez miesiąc, że pociekło z uszczelniacza ? Podczas wymian y sprzęgła nie było widać...
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• rafalus
        L&K
        • 2005
        • 1140
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

ok 800km

Przejechałem ok. 800km, zobaczyłem plamę poda autem . Widać było jak kapie po osłonie.
        Sprawdzili mi i poprawili ''od ręki''(trochę to trwa) ten uszczelniacz. Jutro zobaczę z odpowietrzeniem wy.

[ Dodano: Pią 04 Paź, 13 18:38 ]
        Po odpowietrzeniu jest ok .
        nowy cSIMC od Aliego
        seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
        Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

Pracuję...