Zarysowanie samochodu - odszkodowanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gladkilot
    Classic
    • 2015
    • 2

Zamieszczone przez Buba
    Wracaliśmy przez Zablijaka, dalej przełęcz Sedlo, Plużine, ©ćepan Polje i nocleg w Sarajevo
    No to że z Zabliaka do ©ćepan Polje jechałeś przez Sedlo to czaję ale po zjeździe od Trsa po co pojechałeś na południe do Pluzine skoro potem pojechałeś na północ :diabelski_usmiech Ale spoko tak tylko się zdziwiłem. Bo pewnie pisząc okolice miałeś na myśli sam końcowy zjazd a nie bliskie sąsiedztwo samej miejscowości. Fakt widoki z góry na J. Pivskie i przejazd kutymi tunelami które zakręcają o prawie 180st robi wrażenie :szeroki_usmiech

[ Dodano: Wto 12 Sie, 14 23:57 ]
    Sarajewo zwiedzałeś :?: Jak aleja snajperów :?: Ja tam byłem 4 lata temu

[ Dodano: Wto 12 Sie, 14 23:58 ]
    Robiło wrażenie ale chyba bardziej jeśli można tak powiedzieć to podobało mi się w Vukovar
  • DarW
    Classic
    • 2013
    • 21

Witam,
    W weekend ktoś ostrym narzędziem przejechał mi po całym boku mojego Szkodnika :evil: .
    Tylny i przedni błotnik, tylne i przednie drzwi nadają się do lakierowania. Sprawę zgłosiłem do ubezpieczalni w celu likwidacji szkody z mojego AC. Rzeczoznawca stwierdził że lakierowanie elementu to jest ok 300 zł więc w sumie może otrzymam 1500 zł. Oczywiście mnie to absolutnie nie zadowala.
    Szkodę chcę rozliczyć gotówkowo.
    W przypadku odwołania się od decyzji ubezpieczalni czy mogę się posłużyć własną kalkulacją (bez faktury od lakiernika)?
    Czy mogę we własnej kalkulacji uwzględnić ogólny spadek wartości samochodu (lakier na całości samochodu oryginalny), konieczność wzięcia urlopu w celu odstawienia i odebrania samochodu od lakiernika, brak samochodu przez kilka dni w celu dojazdu do pracy.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Albo bezgotowkowo, albo faktura.

Inaczej oni maja olewke, zwlaszcza jak robisz z AC. Oni moga co najwyzej wyslac 50% kwoty z wyceny, a reszte plus ewentualnie doplate na podstawie faktury.

Spadek wartosci auta z AC chyba nie dziala.
      Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...