Witam,
mam trochę nietypowe pytanie. Otóż kupiłem niedawno octe I BFQ po facelifcie z centralnym zamkiem i alarmem. Wszystko jest ok z tą różnicą że w klapie bagażnika znajduje się następujące coś: foto
Pierwszy raz coś takiego widzę. Jest późno i nie chcę dzwonić z takim głupim pytaniem do poprzedniego właściciela ale jutro chyba będę musiał. Mam też octę I przed facem z silnikiem AEE i również centralnym zamkiem z alarmem i jest normalna wkładka otwierająca bagażnik kluczykiem. Wie ktoś co to takiego i czemu nie ma normalnej wkładki?foto
1.6 102KM BFQ 2006r.+ LPG LR OMEGAS i 1.6 75KM AEE 2000r. Pb
No niby taki wniosek jest najbardziej logiczny z tym że po co? Przecież to utrudnienie w przypadku gdy np. rozładują się baterie w pilocie nie otworzę już bagażnika. Druga sprawa to taka że zdjąłem osłonę klapy bagażnika i cała ta zaślepka jest hm...jakby to powiedzieć oryginalna haha. Po prostu nie wygląda na lipne domowe wykonanie a na coś dostępnego w sklepie z półki. No i trzecia sprawa: nie chcę tego! Czy można kupić w serwisie taki sam zamek jaki mam w drzwiach i stacyjce? Czy jestem skazany na kolejny kluczyk? (pewnie najtańsze i najprostsze rozwiązanie...).
dagger86, który masz rocznik?
W O1 z ostatnich lat produkcji, a w szczególności w Tourach w listewce nad tylną, rejestracją jest pozostawiona dziura na kluczyk, ale zamiast zamka tylnej klapy, jest zaślepka. Widziałem nie raz i jest to raczej normalny obrazek.
Co do rocznika to dziwna sprawa. W dowodzie jest 2006 a nr VIN mówi że jest 2007 i tak mam wersję TOUR. Tą sprawę z rocznikiem tłumaczę sobie że widocznie samochód jest z końcówki 2006 roku. Ale hm...dziwne to jest że VIN podaje rok 2007 a przy zakupie auto ma wbite 2006.
To "normalne", zakup i rejestrację masz z roku 2006, ale to już był "rocznikowo"/modelowo 2007 rok. Masz O1 Tour MY07 można by rzec. A co do zaślepki, to tak jak kolega wspomniał, w Tourach to "norma", że nie ma w klapie wkładki :szeroki_usmiech
dagger86, w tym wypadku Twoja podejrzliwość, to nadpobudliwość. Masz Tour'a, z fabryczną zaślepką tylnego zamka w klapie. Możesz spać spokojnie. Fabryka tak zrobiła :wink:
Jak jest centralny, to wkładka w bagażniku jest praktycznie nie używana, a po dłuższym czasie użyć i tak się jej nie da. Chyba, że ktoś dbał i konserwował regularnie
A na poważnie to normalka w Tourach. Jest to zaślepka wkładki. Koszt nowej 8zł jakby ktoś chciał.
Komentarz