Wkładka/zamek bagażnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • saloow
    Classic
    • 2013
    • 15

Wkładka/zamek bagażnika

Zamieszczone przez krzynol
    wrzesień ma być ciepły...
    a jak nie będzie ciepły , to rozpali się ognisko i będzie :szeroki_usmiech praktykę mamy
    tak czy inaczej koncepcja zlotu słuszna i dobra
  • dagger86
    Drive
    • 2012
    • 81

Wkładka/zamek bagażnika

Witam,
    mam trochę nietypowe pytanie. Otóż kupiłem niedawno octe I BFQ po facelifcie z centralnym zamkiem i alarmem. Wszystko jest ok z tą różnicą że w klapie bagażnika znajduje się następujące coś: foto
    Pierwszy raz coś takiego widzę. Jest późno i nie chcę dzwonić z takim głupim pytaniem do poprzedniego właściciela ale jutro chyba będę musiał. Mam też octę I przed facem z silnikiem AEE i również centralnym zamkiem z alarmem i jest normalna wkładka otwierająca bagażnik kluczykiem. Wie ktoś co to takiego i czemu nie ma normalnej wkładki?foto
    1.6 102KM BFQ 2006r.+ LPG LR OMEGAS i 1.6 75KM AEE 2000r. Pb

Komentarz

• aniol
      RS
      • 2012
      • 5228
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

dagger86, Mnie to wygląda jak by ktoś sobie zaślepił od wewnątrz klapy otwór gdzie przychodzi wkładka zamka.
      http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
      Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• dagger86
        Drive
        • 2012
        • 81

No niby taki wniosek jest najbardziej logiczny z tym że po co? Przecież to utrudnienie w przypadku gdy np. rozładują się baterie w pilocie nie otworzę już bagażnika. Druga sprawa to taka że zdjąłem osłonę klapy bagażnika i cała ta zaślepka jest hm...jakby to powiedzieć oryginalna haha. Po prostu nie wygląda na lipne domowe wykonanie a na coś dostępnego w sklepie z półki. No i trzecia sprawa: nie chcę tego! Czy można kupić w serwisie taki sam zamek jaki mam w drzwiach i stacyjce? Czy jestem skazany na kolejny kluczyk? (pewnie najtańsze i najprostsze rozwiązanie...).

Komentarz

• r2r
          RS
          • 2008
          • 4721
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

dagger86, który masz rocznik?
          W O1 z ostatnich lat produkcji, a w szczególności w Tourach w listewce nad tylną, rejestracją jest pozostawiona dziura na kluczyk, ale zamiast zamka tylnej klapy, jest zaślepka. Widziałem nie raz i jest to raczej normalny obrazek.
          Artur

Komentarz

• dagger86
            Drive
            • 2012
            • 81

Co do rocznika to dziwna sprawa. W dowodzie jest 2006 a nr VIN mówi że jest 2007 i tak mam wersję TOUR. Tą sprawę z rocznikiem tłumaczę sobie że widocznie samochód jest z końcówki 2006 roku. Ale hm...dziwne to jest że VIN podaje rok 2007 a przy zakupie auto ma wbite 2006.

Komentarz

• rumcajs_kr
              Rider
              • 2011
              • 321
              • Fabia

To "normalne", zakup i rejestrację masz z roku 2006, ale to już był "rocznikowo"/modelowo 2007 rok. Masz O1 Tour MY07 można by rzec. A co do zaślepki, to tak jak kolega wspomniał, w Tourach to "norma", że nie ma w klapie wkładki :szeroki_usmiech
              Moja nowa pasja

Były posiadacz O1FL

Były posiadacz 6Nki

Komentarz

• dagger86
                Drive
                • 2012
                • 81

Wielkie dzięki. Jestem trochę pedantyczny jeżeli chodzi o samochód i wszelkie takie nietypowe sprawy traktuje bardzo podejrzliwie :-P

Komentarz

• r2r
                  RS
                  • 2008
                  • 4721
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

dagger86, w tym wypadku Twoja podejrzliwość, to nadpobudliwość. Masz Tour'a, z fabryczną zaślepką tylnego zamka w klapie. Możesz spać spokojnie. Fabryka tak zrobiła :wink:
                  Artur

Komentarz

• utek
                    Elegance
                    • 2007
                    • 867
                    • Superb II combi (3T5)
                    • APK 2.0 MPI 115 KM

Jak jest centralny, to wkładka w bagażniku jest praktycznie nie używana, a po dłuższym czasie użyć i tak się jej nie da. Chyba, że ktoś dbał i konserwował regularnie

A na poważnie to normalka w Tourach. Jest to zaślepka wkładki. Koszt nowej 8zł jakby ktoś chciał.

Komentarz

Pracuję...