Problemy przy hamowaniu silnikiem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • B.
    Classic
    • 2016
    • 1

Zamieszczone przez ROBAL_26
    pablokinah, u mnie kilka lat temu był taki sam przypadek że ta lampka w zależności od kąta otwarcia przestawała świecić , co sie okazało po rozebraniu drzwi i dobraniu się do wiązki przewodów był pęknięty przewód masowy (brązowe) pęk niedaleko fabrycznego punku zbiorowego mass ze wszystkich odbiorników , także Cezeciarz, z wiązki odwijasz tą parcianą izolację i każdy przewód z osobna próbujesz rozciagać obiema rękoma ,ponieważ to ze izolacja będzie cała to nie znaczy że żyła w środku będzie całą .ok
    masz rację ja też miałem identycznie było widać jak było ciemno jak otwieralem drzwi to podświetlenie przycisków gasło i świeciło tylko ja miałem trzy kable do zrobienia w tym też brązowy.
  • Staaay
    Classic
    • 2013
    • 2

Witam, mam problem ze swoją Octavią 1.9 TDI 110 KM 1999.

Przy hamowaniu silnikiem na 4 biegu (np. dojazd do skrzyżowania) zapala się kontrolka od układu wstępnego żarzenia (nazwana tak przez Skodę), pedał gazu przestaje reagować, wyłącza się wspomaganie kierownicy, a chwilowe spalanie podskakuje do 50-60 litrów na 100 km. Nie dzieje się to za każdym razem, jak dotychczas zdarzyło mi się to 3 razy. Po zjechaniu na bok, zgaszeniu silnika i odczekaniu kilku minut, Octavia odpala jak gdyby nigdy nic. Samochód był podłączany do komputera, lecz ten nie wyświetlił żadnych błędów.

Co może być przyczyną tych problemów? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Jak przestaje dzialac wspomaganie, a nie gasnie silnik, bo spalanie chwilowe rosnie, to oznacza ze zatrzymuje sie pasek osprzetu.
      Tak wiec albo zaciera sie pompa wspomagania, albo najczesciej zaczyna padac sprzegielko na alternatorze, ktore najlpiej wymienic razem z napinaczem.
      Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...