Prowadnice szyb

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grzes76
    Classic
    • 2014
    • 11

Prowadnice szyb

Zamieszczone przez jerol
    a cena tych opon ? nigdy nie mialem problemow jezdzac na contim ts830 i ts850 w leonie 1M na parkingach, w zasypanych gorach, i ogolnie w trudnych warunkach wiec poprostu wydaja mi sie takie opony zbedne i raczej tutaj chetni sie na takowe nie znajda co nie oznacza, ze w kopnym sniegu radza sobie duzo lepiej
    Komplet 205/55R16 ok 1800 zł.
    Zobaczę czy będę żałował wydanych pieniędzy za jakieś 2 sezony. Po sezonie 2013/2014 mam pozytywne odczucia.

[ Dodano: Wto 09 Wrz, 14 10:53 ]
    Zamieszczone przez xtremesystems
    czytalem o nokian hakka r2 wiele. zajebiscie chcialbym sie nimi pobawic na wiejskich drogach utrzymanych na bialo {wrd3 i ug7+ tak testowalem - zabawa przednia}
    niestety oponyw ogole na polskie warunki nie przydatne. zużycie wieksze indeks niski. I cena. dwukrotnie wieksza niz za zwykle zimowki. przykładowo za jeden z popularnych rozmiarow 205/55 16 okolo 600zl
    Czy nieprzydatne - kwestia indywidualnego wyboru.
    Niski indeks - na zimę mi wystarcza (R= 170km/h).
    Nie zauważyłem jakiegoś strasznego zużycia tych opon pomimo przejechania na nich ok 1500 na przełomie marca/kwietnia (w tym autostrady). W Polsce były już mocno plusowe temperatury.
    Dobrze, że ten model pojawił się w Polsce. Kilka lat temu był nie do dostania.
    Ostatnio można też kupić Michelin z serii X-Ice.
    Im więcej modeli na rynku, tym większa możliwość wyboru i większe pole do dyskusji .
  • chris1221
    Drive
    • 2012
    • 49

Prowadnice szyb

Witam.
    Mam problem musze wymienic prowadnice przedniej szyby i moje pytanie brzmi jak to zrobic?
    Zdjelem juz tapicerke wykrecilem wszystkie torxy z prowadnic ale nie mam pomyslu jak je wycignac.
    pozdrawiam

Komentarz

• lejek5
      Classic
      • 2013
      • 6

Prowadnice szyb

„Simply clever”, czyli „po prostu bystra”

Komentarz

• chris1221
        Drive
        • 2012
        • 49

Podany url nie zostal znaleziomy

Komentarz

• michalrh
          Rider
          • 2012
          • 322
          • Octavia I (1U2)
          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez chris1221
          Podany url nie zostal znaleziomy
          zamień w linku superbclub na skodaclub i będzie działało
          był: VW Golf IV 1.9 TDI AJM '01 ->
          jest: Skoda Octavia 1 1,6 BFQ '04

komputer VAG - Rybnik i okolice -> info PW.

Komentarz

• djtomi2
            Rider
            • 2010
            • 252
            • Octavia II (1Z3)
            • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

Pierwsze co to trzeba wyjąć szybę. Jak już ją odkręcić od prowadnic (2 śruby 13-tki), to wychodzi do góry. Oczywiście trzeba ją trochę przekręcić. Teraz nie pamiętam w którą stronę. W sumie żadna filozofia. Popróbujesz i wyjdzie.
            Jak już zostaną ci gołe prowadnice to odkręcasz je od drzwi. Po dwa torxy na każdą prowadnicę plus dodatkowe chyba dwa, które trzymają mechanizm.
            Odpinasz jeszcze wtyczkę od modułu sterowania drzwiami i wyciągasz prowadnice dołem.
            Nie pamiętam czy przypadkiem dolny torx od przedniej prowadnicy nie znajduje się pod głośnikiem. Wtedy jeszcze głośnik do wywalenia.
            W sumie jak już masz zdjęty boczek i folię , to reszta to chwila moment.
            Pozdrawiam.

Komentarz

Pracuję...