Lusterko lewe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lukaswoj
    Classic
    • 2008
    • 31

Lusterko lewe

Żona mówi do męża lekko poirytowana jego niezaradnością życiową:- Boże,jaka ty jesteś pierdoła, jesteś straszną pierdołą! Jesteś taką pierdołą, że w konkursie na największą pierdołę na świecie zająłbyś drugiem miejsce.-Dlaczego drugie? - pyta mąż.- Bo taka jesteś pierdoła! - odpowiada żona.

- Tato, czy to prawda, że Edison skonstruował pierwsze urządzenie mówiące?-Nie synku. Pierwsze skonstruował Pan Bóg. Edison skonstruował pierwsze,które da się wyłączyć.

- Tato, a czemu mamę tak często boli głowa?- Bo przynoszę do domu mało pieniędzy.- A dlaczego przynosisz mało pieniędzy?- Bo dużo wydaję na kobiety, których głowa nie boli.

- Jak twoja żona reaguje na późne powroty do domu?- Bardzo historycznie!-Chciałeś chyba powiedzieć: histerycznie?- Nie nie, dobrze powiedziałem.Wywleka jakieś fakty, które miały miejsce 30 lat temu

Mąż i żona oglądają w telewizji program psychologiczny o skrajnych emocjach. W pewnym momencie odzywa się mąż:- Kochanie, to wszystko stek bzdur. Założę się, że nie jesteś w stanie powiedzieć mi czegoś, co uczyni mnie radosnym i smutnym jednocześnie.- Masz największego penisa wśród swoich kumpli.

Żona wróciła od fryzjera, ubrała się w najlepszą sukienkę i tak pokazała się mężowi:- I co o mnie sądzisz?- Szczerze?- Szczerze.- Jesteś plotkara i fatalnie gotujesz

**
    Dziadek dał Jasiowi 20 dolarów na urodziny. Mama obserwuje Jasia,wreszcie mówi:- Jasiu, podziękuj dziadziusiowi.- Ale jak?- Powiedz tak, jak ja mówię, gdy tatuś daje mi pieniążki. Jasiu zwraca się do dziadzia:
    - Czemu tak mało

Mąż przyłapał żonę z kochankiem.- Niewierna - krzyczy mąż i bierze z szuflady pistolet.- Nie!!! - krzyczy żona - chyba nie zabijesz ojca własnych dzieci

Żona wróciła ze sklepu z dwunastką piwa, kartonem wódki, 4butelkami whisky i dwoma bochenkami chleba. Mąż pyta zdziwiony:- Mamy jakąś imprezę?- Nie.- Więc po co nam dwa chleby?

- Jak sądzisz, Franek, czy maseczka z ogórków poprawia mój wygląd?- Oczywiście, Marysiu. Ja nie rozumiem tylko, po co ty ją za każdym razem zmywasz?

Nareszcie zgraliśmy się z żoną w seksie. W tym samym czasie rozbolała nas głowa

Malinowska jak zwykle przesoliła zupę, lecz mąż tylko machnął ręką.Zdążyła zrobić unik

**
    Kłótnia małżeńska:- A z kim będę miała twoje dzieci, to jest moja osobista sprawa!

Malinowska opowiada córce ze wzruszeniem:- Twój ojciec kochał klęczeć u mych stóp!- Co? Ja?! W życiu! - słychać z kuchni.- Nie wtrącaj się - odkrzykuje żona - chyba wyraźnie mówię: JEJ ojciec !!!

W klinice położniczej szczęśliwy ojciec pochylając się nad swoim nowo narodzonym synkiem mówi pełen zachwytu:- Zobacz, kochanie! Widziałaś, jakiego wielkiego ma ptaszka?- Franek, nie kombinuj, nie kombinuj! Popatrz na jego oczy,identyczne jak twoje!

Jaki jest statystycznie najczęściej wybierany przez mężczyzn kolor farby do pokoju ?

Może być.

Mama beszta syna, który wybrał się do klubu ze striptizem:- Jak mogłeś! To obrzydliwe! Pewnie widziałeś tam rzeczy, których nie powinieneś zobaczyć!- Tak - odpowiada syn. - Widziałem tam ojca.

- Idź do sklepu i kup kilka piwek - mówi mąż do żony.- Kilka to jest ile?- No jak to? Kilka to jest dziesięć, więcej byłoby kilkanaście.

Szczęśliwa żona do męża:- Kochanie, nasz synek już chodzi!- Tak? To niech wyniesie śmieci.

Niedługo po tym jak nasze ostatnie dziecko wyjechało na studia, mój mąż odpoczywał przy mnie na kanapie z głową na moich kolanach.Ostrożnie zdjęłam jego okulary.- Wiesz, kochanie - powiedziałam słodko - bez okularów wyglądasz tak samo przystojnie, jak wtedy, kiedy się pobieraliśmy.- Kotku - odpowiedział z szerokim uśmiechem - bez okularów widzę,że wciąż wyglądasz pięknie!

O trzeciej w nocy ONA po cichutku wymknęła się z małżeńskiego łoża do sąsiedniego pokoju. Klawiaturą rozbiła 22-calowy monitor, wszystkie płyty DVD porysowała i podeptała swoimi pantoflami. Obudowę komputera potraktowała zapalarką do gazu, a drukarkę utopiła w wannie. Potem wróciła do sypialni, do cieplej pościeli i przytuliła się z miłością doboku swego nic nie podejrzewającego, śpiącego męża. Była przeświadczona, że już teraz cały wolny czas będzie przeznaczał na ich miłość. Zasnęła. Do końca życia pozostały jej jeszcze niecałe cztery godziny.

Dwóch kumpli przy piwie:- Podobno niedawno się ożeniłeś?
    - Tak.
    - Nooo, to teraz już wiesz, czym jest prawdziwe szczęście.
    - Tak, wiem, ale już jest za późno.

***Wśród przyczyn zawierania związków małżeńskich miłość zajmuje drugie miejsce - po głupocie i przed alkoholem.
    pozdrawiam
    Łukasz Wojciechowski

• Almanis
    Ambiente
    • 2007
    • 123
    • Octavia II (1Z3)
    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Lusterko lewe

Witam

Musze wymienić lusterko kierowcy, sterowane elektrycznie i podgrzewane (OI 1998r). Czy ma ktos doświadczenie jakie kupić? Widzę sporo nowych zamienników w cenie ok. 100 zł. - czy są coś warte?

Alek
    O1 1,9 TDI AGR
    O2 2,0 TDI CFHC

Sznaucerki są moją pasją www.almanis.pl

Komentarz

• kabanos
      RS
      • 2011
      • 4544
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Lepiej kup używkę. Zamienniki są kiepskiej jakości.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• bobolino
        Rider
        • 2010
        • 392

A wiecie, ile kosztuje wkład lusterka do O II FL w serwisie?

280zł. :lol:

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Almanis, Cale czy tylko obudowe?jaki kolor
          Spritmonitor.de

Komentarz

• Almanis
            Ambiente
            • 2007
            • 123
            • Octavia II (1Z3)
            • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Lusterko lewe

Myśle ze będzie trzeba całe. A czemu pytasz?

[ Dodano: Sro 27 Lis, 13 20:28 ]
            Kolor samochodu to zielony niemetalik
            O1 1,9 TDI AGR
            O2 2,0 TDI CFHC

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Bo czesto w normalnych pieniazkach mozna kupic lewe oryginalne lusterko od angola, a zostawic swoj caly czarny trojkat, bo tylko tym one sie roznia pod warunkiem ze niemasz szkla asferycznego. Przestalo dzialac poziomowanie, czy lusterko w drzazgach :twisted:
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Almanis
                Ambiente
                • 2007
                • 123
                • Octavia II (1Z3)
                • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Lusterko

Nie ma poziomowania i końcówka jest w strzępach tak więc wchodziw rachube tylko wymiana.
                A masz może namiar na kogoś? Nie wiem jaki rodzaj szkła był w lusterku. Napewno było dzielone, likwidujące martwe pole.
                Zastanawiam się ewentualnie nad opcją kupna mechanicznego lusterka, byc może przy zamienniku byłoby pewniejsze ze sie szybko nie zepsuje.

Alek
                O1 1,9 TDI AGR
                O2 2,0 TDI CFHC

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Ja ostatnio trenowalem lampy, zderzak, blotniki z zamiennika i mam dosc :lol: Zderzak zostal zalozony uzywany ori, blotniki jakos pasuja, a lamp lepiej nie dotykac. To jest z jakiegos eko plastiku robione. Z lusterkiem bedzie tak samo + do tego malowanie, bo przychodzi czarne.

Szukaj na allegro. Lusterko z angola lewe DUZE bo sa tez male , trojkat Twoj + szybka asferyczna z allegro, bo lusterka z angola maja zwykle.
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• rafiki
                    RS
                    • 2012
                    • 15975
                    • Superb III (3V3)

Maicroft, a po co tak kombinować?
                    Almanis, tu masz ori używkę do O1 97-01 na elektryce.
                    رافال
                    Spoty
                    Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• kabanos
                      RS
                      • 2011
                      • 4544
                      • Octavia I combi (1U5)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Almanis, a ja nie pomogłem? :wink:

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

rafiki, Bo czasem lustro z angola w kolorze nadwozia kupisz za 50zl + szklo 20zl. Ja tam patrze na polifty, coraz mniej jest tez czesci nadajacych sie do zalozenia bez malowania do przedlifta, a z poliftem tez rozowo nie jest.
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• rafiki
                          RS
                          • 2012
                          • 15975
                          • Superb III (3V3)

Maicroft, niby też prawda, ale to i tak zależy od tego kto sprzedaje :wink: a wystawiając takie lustro na alledrogo mogę sobie zażyczyć nawet i 500, oczywiście mam świadomość, że nikt tyle nie da ale cena zależy od sprzedającego :wink:
                          رافال
                          Spoty
                          Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• Andy90
                            Administrator
                            • 2010
                            • 859
                            • Octavia I (1U2)
                            • AKL 1.6 MPI 101 KM

Skoro już taki temat widnieje to się podepnę trochę pod to mam nadzieję że mnie nie skrzyczycie

Panowie otuż na wiosnę chcę wymienić lusterko prawe w swojej Czeszce jako że mam jeszcze to przedliftowe krótkie :P pytanie moje takie czy są jakieś problemy z wymianą tego lusterka na poliftowe większe (normalne) ? wiem że musi być całe lusterko wraz ze szkieletem i podstawą, ale bardziej chodzi mi czy mocowanie też musi być inne czy to obecne które jest wystarczy ?
                            http://forum.octaviaclub.pl/node/2558934
                            https://www.facebook.com/ZielonaOctaviaByAndy/

Komentarz

• ravers_19
                              Classic
                              • 2013
                              • 4

Witam,
                              Ja potrzebuję wymienić prawe lusterko duże w skodzie. Konkretnie obudowę jaka nachodzi z góry lusterka. Ostatnio, cofając uszkodziłem plastik. Z racji, że nie moje auto, muszę kupić nowe lusterko. Czy orientuje się ktoś na temat lusterek z Alledrogo? Potrzebuję lusterko niemalowane do skody z 1999 roku. Skusić się na zamienniki? Czy różnią się one gramaturą, czy też kolorystyką?? Potrzebuje doradztwa.

Komentarz

• michalrh
                                Rider
                                • 2012
                                • 322
                                • Octavia I (1U2)
                                • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez ravers_19
                                Witam,
                                Ja potrzebuję wymienić prawe lusterko duże w skodzie. Konkretnie obudowę jaka nachodzi z góry lusterka. Ostatnio, cofając uszkodziłem plastik. Z racji, że nie moje auto, muszę kupić nowe lusterko. Czy orientuje się ktoś na temat lusterek z Alledrogo? Potrzebuję lusterko niemalowane do skody z 1999 roku. Skusić się na zamienniki? Czy różnią się one gramaturą, czy też kolorystyką?? Potrzebuje doradztwa.
                                czy zamiennik czy ori nowy i tak będzie czarne przygotowane do polakierowane.
                                Co do jakości zamienniki będą naturalnie trochę gorszej jakości wykonania/spasowania.
                                był: VW Golf IV 1.9 TDI AJM '01 ->
                                jest: Skoda Octavia 1 1,6 BFQ '04

komputer VAG - Rybnik i okolice -> info PW.

Komentarz

• rytcher
                                  Rider
                                  • 2011
                                  • 420

Zamieszczone przez ravers_19
                                  Witam,
                                  A dlaczego nie możesz tego lusterka zespawać? Pospawaniu i malowaniu wychodzi takie samo lusterko jak przed szkodą..

W razie czego pw to możemy zespawać za rozsądną cenę.

Komentarz

• Maicroft
                                    Moderator
                                    S_OCP MemberModeratorr
                                    • 2004
                                    • 25757
                                    • Audi

Tu nie ma co malowac, bo to lusterko sprzedlifta ktore bylo czarne matowe w kolorze plastiku
                                    Spritmonitor.de

Komentarz

• rytcher
                                      Rider
                                      • 2011
                                      • 420

Zamieszczone przez Maicroft
                                      a ostatnio trenowalem lampy, zderzak, blotniki z zamiennika i mam dosc Zderzak zostal zalozony uzywany ori, blotniki jakos pasuja, a lamp lepiej nie dotykac. To jest z jakiegos eko plastiku robione. Z lusterkiem bedzie tak samo + do tego malowanie, bo przychodzi czarne.
                                      Nie wiem dlaczego ludziska kupują "szajs" (zamienniki) które naprawde z pasownością odbiegają strasznie od oryginału jak i wykorzystywanym gatunkiem plastiku. Najlepiej wychodzi spawanie takich materiałów. Zawsze koszty ida przez pół i pasowność jest jak oryginał. Zawsze można podjechać z samochodem i na miejscu sie zrobi tak jak trzeba.

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

rytcher, Bo jak dostajesz przykladowo na naprawe polamanego zderzaka 70zl, bo tyle kosztuje zamiennik do O1, to co za to mozna zrobic. Czesto na porzadne pospawanie i pomalowanie wycenione na magiczne 250zl tez ledwo starcza.

Ja wiem jak wygladaja te zamienniki i ani zderzaki, ani blachy to nie sa elementy ktore mozna zastapic zamiast oryginalu. Zamiennik to mozna sobie zalozyc oslone pod silnik, tam nie zalezy nikomu na spasowaniu, grunt zeby syf nie lecial.
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• rytcher
                                          Rider
                                          • 2011
                                          • 420

Zamieszczone przez Maicroft
                                          Bo jak dostajesz przykladowo na naprawe polamanego zderzaka 70zl, bo tyle kosztuje zamiennik do O1, to co za to mozna zrobic. Czesto na porzadne pospawanie i pomalowanie wycenione na magiczne 250zl tez ledwo starcza.
                                          Ale nie zapominaj że ten zamiennik też musisz pomalować. A blacharz/ lakiernik sobie doliczają za dodatkową "rzeźbę" nieoryginalnego zamiennika. Większość klientów to właśnie lakiernicy i blacharze którzy właśnie to samo mi mówią co ja Wam teraz.

Ps. Jeśli macie jakieś zderzaki, obudowy filtra powietrza, niepotrzebne to prosze dać znać na pw Chętnie przygarnę

Komentarz

• ravers_19
                                            Classic
                                            • 2013
                                            • 4

Dokladnie to lusterko to fabrycznie nie bylo malowane. Podczas cofania ulamala sie ramka wkolo losterka i kawalek plastiku zlokalizowany z boku lusterka(koncowka). Nie zalezy mi na calym lusterku tylko na obudowie w ktorej sie ono znajduje. Z racji ze jest to nie do ukrycia, pomimo sklejenia, musze taka obudowe nabyc. A na alledrogo nie ma na chwile obecna lusterek na czesci...sa tylko cale. Stad pytam was jak postapic

Komentarz

• Andy90
                                              Administrator
                                              • 2010
                                              • 859
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • AKL 1.6 MPI 101 KM

Ponawiam swoje pytanie z wyżej
                                              http://forum.octaviaclub.pl/node/2558934
                                              https://www.facebook.com/ZielonaOctaviaByAndy/

Komentarz

• michalrh
                                                Rider
                                                • 2012
                                                • 322
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Andy90
                                                Ponawiam swoje pytanie z wyżej
                                                powinno pasować.
                                                był: VW Golf IV 1.9 TDI AJM '01 ->
                                                jest: Skoda Octavia 1 1,6 BFQ '04

komputer VAG - Rybnik i okolice -> info PW.

Komentarz

Pracuję...