Dziś przy okazji wymiany termostatu to i owo jeszcze posprawdzałem w samochodzie, zaniepokoił mnie dziwny dźwięk wydobywający się spod pokrywy zaworów, załączam dwa filmiki i logi z 013 i 023. Na zagrzanym silniku auto też jakby tak dziwnie chodziło, jakby jakąś nieszczelność miał (bieg jałowy) - chociaż to może złudzenie bo stało w garażu. Nadmienię, że auto jeździ normalnie, pali normalnie itd tylko to klepanie pod pokrywą jakby z drugiego PD... Dzięki za opinie w temacie!
Mam ten sam silnik AXR i nie mogę nigdzie znaleść jakiegoś zdjęcia gdzie jest termostat. Może jakaś mała podpowiedź lub ktoś wklei zdjęcie? Pod alternatorem?
Szklanki i wałek do kontroli... masz wprawne ucho i powinienes sie cieszyc ze dosc wczesnie zareagowałes.
Niestety ta usterka nie jest widoczna w logach. Choc BiP wyglada na podwyzszony.
Przemek DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
80 B3 Limo 1.6 TD SB
masz wprawne ucho i powinienes sie cieszyc ze dosc wczesnie zareagowałes.
a niektórzy to nazywają przewrażliwieniem :twisted:
Zobaczymy co będzie jak pokrywa pójdzie w górę, mam nadzieję że wałek będzie ok. Przy okazji się zastanawiam czy pompek miejscami nie zmienić, ale to znowu uszczelki nowe trzeba?
VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Dzięki za wcześniejszą odpowiedź. Pytanie przy okazji: po lekkim dodaniu lub puszczeniu gazu slychać lekkie cyknięcia raczej cztery. Nie jest to dwumas bez sprzęgla tak samo. Mechanik mówił ,że to normalne dla pd,że niby odcina paliwo.Też tak macie? Normalnie przy pracy silnika nic nie slychać
Jezdzij. Przy okazji sprawdz puche filtra powietrza ... czy tam wszystko szczelne i dobrze się trzyma.
obudowa filtra jest ok. Pisałeś wcześniej o Bipach.. no nie są małe, ale jakoś na Bipy to patrzę z przymróżeniem oka.. nieraz wysokie a silnik chodzi super, nieraz niskie a silnik szrot. Już bardziej coś korekcje mówią... ale każde auto to osobny przypadek i nawet głupi kąt synchronizacji to też co auto to inne ustawienie..
VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz