regeneracja maglownicy w krakowie gdzie ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Wikz
    Classic
    • 2016
    • 14

blackrs, powoli powoli bo się ...
    szkoda tylko, że Columbusa, którego miałem się pozbyłem bo byłby jak znalazł..ale nie myślałem wtedy o zakupie SKody.

Panowie jak to jest jak się zamawia coś z zagramanicy (Chiny)..chodzi mi o dodatkowe opłaty /akcyza VAT itp/. Koszt zabawki to ok 300-500 dolarów
  • kamerunczyk1
    Classic
    • 2013
    • 37

Witam byłem dzisiaj na stacji diagnostyczej i wyszlo ze mam do roboty maglownice .lepiej zregenerowac czy kupic nowa ? polecacie jakis warsztat w krakowie ?

Komentarz

• krisoctav
      Rider
      • 2008
      • 417

maglownicę lepiej kupić nową a regeneracja tego elementu to loteria raz zrobia dobrze a raz nie jednak jest to element mający wpływ na bezpieczeństwo decyzja należy do ciebie

Komentarz

• mariush19
        Rider
        • 2009
        • 634
        • Octavia III (5E3)
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Ktoś na forum chyba polecał http://maglownica.com/
        Proces naprawy wygląda obiecująco, nie wiem jak jest na prawdę.
        Oryginał kosztuje pewnie z 2 tys, zamiennika nie ma sensu kupować, już bym wolał regenerować.

Komentarz

• kamerunczyk1
          Classic
          • 2013
          • 37

niech wypowia sie ludzie którzy robili zabieg regeneracji . wylozyc o tak 2 tys troche duzo

Komentarz

• mariush19
            Rider
            • 2009
            • 634
            • Octavia III (5E3)
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

sorki, 1400 oryginał http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=2789

Komentarz

• kamerunczyk1
              Classic
              • 2013
              • 37

no tak ale to 3 razy wiecej niz regeneracja .

Komentarz

• Eponimos
                Classic
                • 2005
                • 23

Zapomnij o regeneracji przerabiałem ten temat szkoda pieniedzy i czasu . Regenerowałem kiedys maglownice w Łodzi . Mocno sie reklamowali w necie jako zakład który sie w tym specjalizuje . Jak zobaczyłem na własne oczy co tam wyrabiają to podziękowałem i odjechałem .

Komentarz

• kamerunczyk1
                  Classic
                  • 2013
                  • 37

dawali gwarancje ?

[ Dodano: Pon 16 Gru, 13 22:29 ]
                  co sadzicie o warsztacie na centralnej ?

Komentarz

• SklepMartec_pl
                    Drive
                    • 2013
                    • 46

Także doradzałbym tutaj kupno nowej maglownicy,regeneracja na niewiele się zda,chociaż znam osoby które za wszelką cenę chcę zaoszczędzić i regenerują a potem żałują,więc nie wiem czy jest sens. W Krakowie na pewno nie brakuje dobrych fachowców.
                    www.sklepmartec.pl - sklep motoryzacyjny.

Komentarz

• rafiki
                      RS
                      • 2012
                      • 15975
                      • Superb III (3V3)

Eponimos, masz na myśli tą firmę co jest w Łodzi, Sosnowcu, Warszawie i gdzieś jeszcze i zawsze mają super cenę między 400 a 500 zł?
                      رافال
                      Spoty
                      Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• Black.Jack
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 101

Myśle ze regeneracja w dobrym , sprawdzonym i polecanym zakładzie nie jest zła o ile bedzie gwarancja a jak wiemy dobre firmy daja gwarancje , z maglownicą jest tak jak z turbo nowe to spory koszt a naprawa zdaje egzamin ale nigdy nie bedzie to jak nowa częsc i często po skończonej gwarancji kończą sie też turbiny krótko mówiąc masz zamiar jezdzić jeszcze pare lat kupuj nową orginalną bo np TRW sprzedaje nową ale one są po naprawach , a jak masz zamiar niebawem pozbywać sie furki to wtedy naprawiaj tylko pamiętaj chytry dwa razy wiecej traci .

Komentarz

• paulob1
                          Rider
                          • 2008
                          • 470
                          • Octavia I (1U2)
                          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Polecam tego fachowca:

Zajmuje się naprawami tylko maglownic i w tym jest naprawdę dobry.
                          Jeszcze jeden, którego mogę polecić, to ten:

Mechanika samochodowa ✦ Bonar Krzysztof Automechanika ➤ Kraków, ul. Wrobela(woj. małopolskie) - ☎12 653 21 60 ✉krzysztof.bonar@... Panorama Firm

On z kolei robi wszystko z autami, ale jeśli chodzi o "magle" to zawozi je do gościa który zajmuje się tylko maglownicami ale ich nie demontuje i nie montuje.
                          Zakład do którego zawozi magiel po demontażu mieści się tuż przy Moście Wandy od strony Klasztornej, ale ten z kolei nie ma możliwości wymiany. Zajmuje się tylko regeneracją.
                          W obu przypadkach, tj. Cichawy i Bonara operacja trwa dzień roboczy. Zawozisz auto o 8 rano i odbierasz o 16-17tej gotowe.
                          Cen nie piszę, bo to było parę lat temu, więc nie chcą wprowadzać w błąd....

Komentarz

Pracuję...