kristophe, i nie wylałeś płynu :
Zablokowane drzwi. POMOCY!!!
Zwiń
X
-
Zablokowane drzwi. POMOCY!!!
no właśnie. Przy próbie wysiadania przedniego pasażera, coś strzeliło, pryknęło, i pasażer musiał wysiadać "przez kierownicę". Pewnie linka strzeliła, ale dlaczego nie można otwozyć drzwi od zewnątrz????
No i jest problem, bo żeby dostać się do środka, to trzeba je jakoś otworzyć. Czy macie jakiś pomysł??? Żonce już znudziło się wsiadać jako pierwsza :P
-
-
miałem podobnie tyle ze na gwarancji wymieniali i nie wiem jak sie dostali ale zaczeli od rozebrania tego plastiku miedzy dzwiami Pewnie masz to smo co u mnie bylo ,zerwało sie takie jakies cięgno co idzie od klamki,bylo gdzies o tym na forum ale nie mogę znależc-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftJak linka pekla, to normalnie centralnym powinny sie odblokowac i kulturalnie klameczka od zewnatrz
Czekam z niecierpliwością na inne Wasze pomysły :idea: :lol: :idea: :lol: :idea:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez salvadoMaicroft napisał/a:
Jak linka pekla, to normalnie centralnym powinny sie odblokowac i kulturalnie klameczka od zewnatrz
Hmmm ... Z tego co pamiętam, gdy zdejmowałem kiedyś boczki, to nie ma tam linek, tylko - tak jak pisze Arek - cięgna.
[quote="salvado"]Jeśli ono by spadło z wewnętrnej klamki, to zewnętrzna powinnna chyba otwierać drzwi. Zresztą zewnętrzna połaczona jest z zamkiem poprzez układ "mechaniczno-dźwigniowy" - tak mi się wydaje, więc ew. zerwanie lub odczepienie się cięgna nie powinno mieć wpływu na działanie klamki zewnętrznej.. /quote]
Niedawno wyczepiła mi się linka-cięgno z klamki wewnętrznej, musiałem otwierać okno i potem ciagnąć za zewnętrzną. Działało, więc jest tak jak piszesz !
Może to jednak coś w zamku nie działa ?Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI
Komentarz
-
-
Miałem to samo tylko od srtony kierowcy,w moim przypadku pękła jakaś sprężynka w zamku inie można było otworzyć od zewnątz ani od środka tłumaczono mi to jakimś ryglowaniem drzwi-takie zabezpieczenie dla złodzieji.Byłem w serwisie zdjeli tylnie drzwi i w ten sposób dostali się do boku przednich drzwi,wsadzili śrubokręt w otwór przy zamku i czary mary drzwi otwarte.
Komentarz
-
-
salvado, Puki widze, cos co rwie sie jak linka od hamulca, badz przerzutki w moim rowerze, to bede twierdzil ze to ciegno jest jak byle jaka linka, tylko kosztuje z pancerzem jakby to byly co najmniej linki z pancerzami w gore-texie :twisted:
A ladnie nazywa sie to dokladnie: ciegno bowdena i ma numerek 1U0 837 099 D dla drzwi przednich i 1U4 839 099 B tylnych
Komentarz
-
-
Maicroft, boczki nie jeden raz zdejmowałem, zamki konserwowałem, więc nie jest to dla mnie obczyzna. Problemem jest tylko dostanie się pod tapicerkę przez - niestety - zamknięte drzwi. Trochę mało pocieszające jest to, że będę musiał pruć tapicerkę na boczku. Dlatego pytanie sformułowałem w stylu: czy znacie jakiś sposób, aby bezkonfliktowo otworzyć DO_REPERACJI drzwi?
Dajcie choć cień nadziei :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
przy zamkniętych drzwiach nie dostaniesz się do zawiasów :!: :?:
[ Dodano: Czw 08 Lut, 07 00:13 ]
salvado, spróbuj poradzić się złotych rączek z firm zajmujących się stacyjkami, zamkami samochodowymi :idea:O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
no właśnie tak myślałem ale nie mogłem sobie wyobrazić zawiasów.....
[ Dodano: Czw 08 Lut, 07 00:20 ]
Zamieszczone przez mariodByłem w serwisie zdjeli tylnie drzwi i w ten sposób dostali się do boku przednich drzwi,wsadzili śrubokręt w otwór przy zamku i czary mary drzwi otwarte.:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz
-
-
ja dalej brne w ten plastik miedy dzwiami,moze jak go zdejmiesz to odkreciesz te wkrety co są z boku dzwi i jakos odciagniesz i uda sie otworzyć :? W ASO go zdjeli wiec może tam jest jakis dynks czy cuś :? Powodzenia-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
hmmm u mnie w Passacie się tak samo stało.... kuzyn mi te drzwi odblokowywal... wiem że musiał wymontować fotel przedni, potem ściągał boczek z drzwi. potem blachę znajdującą się pod boczkiem i dopiero wtety odblokował zamek, ale jak to wygląda w OI nie wiem ale możliwe że podobnie, możliwe że boczek ściągniesz bez demontowania fotela,
Nawet teraz do niego teraz zadzwoniłem i twierdzi że to jedyna droga..OII Golas ale z 1.9 TDI BXE
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez salvadoArek, mówisz o plastikach po wewnętrznej stronie słupka między drzwiami?-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
proponuje zacząć od:
- wyciagnięcia fotela pasażera
- odpiąć plastic pomiedzy drzwiami - ułatwi to dostep do wkretów bocznych boczku
- może będzie konieczne wyciagniecie uszczelki i plastiku na progu) aby sie dostac do dolnych wkrętów mocowania boczka,
pozostaje problem dostania sie do wkrętów od stron zawiasów ale mam nadzieje że po odkręceniu tych wkrętów do których bedzie dostep uda się chciach odchylić boczek i zobaczyć co sie stało, może wystarczy pociagnać za któreś ciegno, przypominam aby boczek odskoczył od drzwi to trzeba go podnieść.
Zycze powodzenia i licze na opis rozwiazania oproblemu czy w ogóle sie dało coś z tym zrobić
Komentarz
-
-
ja miałem coś takiego tylko od strony kierowcy.
o ile sobie przypomina to jedną ręką lekko odciągałem wewnętrzną klamkę, a drugą od zewnątrz próbowałem otworzyć drzwi.w końcu się udało.
jak zdjąłem tapicerkę, okazało się, że pękła plastikowa tulejka (czy coś) która zapobiega przesuwaniu się pancerza i jednocześnie utrzymuje linkę odpowiednio napiętą. (przy wew. klamce)
ta niby tulejka jest przecięta na pół więc wystarczyło włożyć pancerz na swoje miejsce i skręcić obie części tulejki ze sobą za pomocą jakiegoś wkręta.
u mnie to zadziałało.
Komentarz
-
-
Chudy, podana przez Ciebie kolejność zdarzeń wydaje się być najrosądniejsza, więc pójdę tym krokiem.
wiewioor,
Zamieszczone przez wiewioorjedną ręką lekko odciągałem wewnętrzną klamkę, a drugą od zewnątrz próbowałem otworzyć drzwi
Oczywiście zapodam relację jak naprawię to ustroistwo.
Dzięki wszystkim za rady.
Komentarz
-
Komentarz