[O1] Problem szarpania ciag dalszy.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • prodmg
    Classic
    • 2016
    • 15

przerabiane bylo -
    chodzi o to ze po zmianie zyskujesz tylko 6 bieg
    bo przelozenia 1-5 sa takie same
    chyba ze pojdziesz w krotka skrzynie od np Sharana

lepiej zainwestuj w lepsza turbosprezarke,
    zobaczysz ze 5 biegow wystarczy
  • prodmg
    Drive
    • 2013
    • 59

Witam! Mam problem z szarpaniem samochodu za rowno na gazie jak i na benzynie. Dzieje sie to przy puszczaniu gazu i gwaltownym jego dodaniu szczegolnie na biegach 2 i 3. Zmienione kable, swiece, sprawdzona instalacja elektryczna, ECU, nowa odma, przepustnica czyszczona i adaptowana max 20 tys temu, wszystkie nowe filtry gazu i powietrza, nowe sprzeglo, sprawdzona przeplywka a problem wciaz jest. Juz sil brak po prostu :/ myslalem nad cewka, czujnikiem polozenia sprzegla i poduszka skrzyni ale to dalej koszty za pomoc dziekuje

Komentarz

• ulysse
      Rider
      • 2010
      • 496

wiem, że masz 1.6 ale czy czytałeś ten temat :

sprawdź VAG'iem wskazania w liczniku czy czujnik prędkości podaje prawidłową wartość.
      Ja już dość długo walczę z tym problemem.. ...

Komentarz

• prodmg
        Drive
        • 2013
        • 59

Czujnik polozenia sprzegla wykluczony bylem u mechanika i po przejazdzce stwierdzil: poduszki pod silnikiem - szczegolnie ta od skrzyni Przy wciskaniu i puszczaniu gazu szarpie drazkiem wiec mozliwe i nadziurach cos tlucze w podwozie ; no nic we wtorek sie dowiem o co biega dzeiki mimo to za pomoc bo patrzylem na patent z radiem i bez zmian niestety

Komentarz

• Kryzys5554
          Ambiente
          • 2012
          • 118

,,gwałtownym jego dodaniu" a jak stoisz z filtrem paliwa bo może być przypchany i silnik nie dostaje odpowiedniej dawki paliwa też bedzie szarpał ( w służmbowym puncie tak mieliśmy). Po pół roku też podobny problem był i jak się okazało lewego powietrza dostawał do gaznika)

Komentarz

• maly2st
            Ambiente
            • 2013
            • 245

A spalanie jest w normie?? Mi jak szarpalo przy ruszaniu na 2 i 3cim biegu to okazalo sie ze czasy otwarcia wtryskow byly kosmicznie dlugie wystarczyla pozadna regulacja

Komentarz

• prodmg
              Drive
              • 2013
              • 59

Szarpie i na gazie i na benzynie wiec filtr raczej odpada lewe powietrze hmmm watpie. Sprawdzalem uklad, fakt mialem nieszczelnosc w dolocie ale po usunieciu zadnej zmiany :/ no ale moze problem lezy gdzie indziej a czasy wtrysku w sumi tez moga byc przyczyna jednak tlucze mi cos w podwozie i obawiam sie ze poduszki po prostu juz nie ma ; p a raczej gumy tej poduszki ; p ale moge sie mylic

Komentarz

• thearchitect
                Ambiente
                • 2013
                • 166

Wielce prawdopodobne że o poduszki chodzi, mam podobnie i właśnie to planuję wymienić w najbliższym czasie.

Komentarz

Pracuję...