[O1] Skrzynia biegów?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kuba772
    Drive
    • 2010
    • 68

[O1] Skrzynia biegów?

Zamieszczone przez Prezes52
    Zamieszczone przez maksiu
    Chciałbym mieć takiego kota
    Kota czy kotkę bo nie wiem co masz na myśli :szeroki_usmiech
    A co to za różnica?! Kicia ma kota, albo kot ma niezłą Kicię :twisted:
  • Iwan89
    Ambiente
    • 2009
    • 183

[O1] Skrzynia biegów?

Witam, proszę Was o pomoc bo całkiem już zdurniałem. Tym autem jeździ teraz głównie mój ojciec i od dwóch tygodni był problem z niewchodzącym wstecznym(pozostałe biegi wchodziły idealnie). Jako winowajca została wskazana ta część:

Już przygotowywałem się do wymiany, gdy..

Wczoraj gdy ojciec jechał o podobno biegi przestały mu wchodzić, spalanie pokazywało 100/100 i zapaliła się kontrolka braku paliwa. Pojechał do mechanika i podobno uwalona skrzynia biegów. No, ale do tej pory oprócz wstecznego pracowała nienagannie, także jestem w lekkim szoku. Czy te objawy dotyczące spalania to potwierdzają? Bo coś mi tu nie pasuje

Komentarz

• mobi65
      Rider
      • 2009
      • 291

Re: Skrzynia biegów?

Zamieszczone przez Iwan89
      Witam, proszę Was o pomoc bo całkiem już zdurniałem. Tym autem jeździ teraz głównie mój ojciec i od dwóch tygodni był problem z niewchodzącym wstecznym(pozostałe biegi wchodziły idealnie). Jako winowajca została wskazana ta część:

Już przygotowywałem się do wymiany, gdy..

Wczoraj gdy ojciec jechał o podobno biegi przestały mu wchodzić, spalanie pokazywało 100/100 i zapaliła się kontrolka braku paliwa. Pojechał do mechanika i podobno uwalona skrzynia biegów. No, ale do tej pory oprócz wstecznego pracowała nienagannie, także jestem w lekkim szoku. Czy te objawy dotyczące spalania to potwierdzają? Bo coś mi tu nie pasuje
      dla mnie to wina impulsatora w skrzynii biegow ,skoro auto jezdzi , a predkosc wskazuje ?

Komentarz

• Iwan89
        Ambiente
        • 2009
        • 183

Nie wskazuje prędkości

Komentarz

• ruwado
          RS
          • 2009
          • 14896
          • Octavia IV (NX3)

Pojechał do mechanika i podobno uwalona skrzynia biegów
          czyli biegi jakoś wchodzą?, czy nie wchodzą.
          pozdrawiam - Darek

Komentarz

• mobi65
            Rider
            • 2009
            • 291

Nie wskazuje prędkości
            sprawdz impulsator ewentualnie wiazke elektryczna. wykręć go ze skrzyni i sprawdź w jakim stanie jest ta ślimak
            jesli jest wytarty to zakup nowego rozwiąże problem.Czujnik ma 3 piny :+, -, wyjśie impulsów.
            Podajesz "+" i "-" a potem wpinasz miernik pomiędzy "+" a wyjście impusów.
            Obracasz palcem czujnik i obserwujesz miernik, na przemian powinien pokazywać 0 i napięcie zasilania ( a dokładniej to trochę mniej niż napięcie zasilania).

Komentarz

• mp1985
              Drive
              • 2012
              • 55

jak by co mam skrzynie do Twojego auta w idealnym stanie - głową ręczę dam gwarancje rozruchowa i gwarancje autentycznego przebiegu 150tys km!!!
              jak by coś to prv

wymieniłem na ggu bo długa 5 była potrzebna
              ASV+

Komentarz

Pracuję...