Witam, proszę Was o pomoc bo całkiem już zdurniałem. Tym autem jeździ teraz głównie mój ojciec i od dwóch tygodni był problem z niewchodzącym wstecznym(pozostałe biegi wchodziły idealnie). Jako winowajca została wskazana ta część:
Wczoraj gdy ojciec jechał o podobno biegi przestały mu wchodzić, spalanie pokazywało 100/100 i zapaliła się kontrolka braku paliwa. Pojechał do mechanika i podobno uwalona skrzynia biegów. No, ale do tej pory oprócz wstecznego pracowała nienagannie, także jestem w lekkim szoku. Czy te objawy dotyczące spalania to potwierdzają? Bo coś mi tu nie pasuje
Witam, proszę Was o pomoc bo całkiem już zdurniałem. Tym autem jeździ teraz głównie mój ojciec i od dwóch tygodni był problem z niewchodzącym wstecznym(pozostałe biegi wchodziły idealnie). Jako winowajca została wskazana ta część:
Wczoraj gdy ojciec jechał o podobno biegi przestały mu wchodzić, spalanie pokazywało 100/100 i zapaliła się kontrolka braku paliwa. Pojechał do mechanika i podobno uwalona skrzynia biegów. No, ale do tej pory oprócz wstecznego pracowała nienagannie, także jestem w lekkim szoku. Czy te objawy dotyczące spalania to potwierdzają? Bo coś mi tu nie pasuje
dla mnie to wina impulsatora w skrzynii biegow ,skoro auto jezdzi , a predkosc wskazuje ?
sprawdz impulsator ewentualnie wiazke elektryczna. wykręć go ze skrzyni i sprawdź w jakim stanie jest ta ślimak
jesli jest wytarty to zakup nowego rozwiąże problem.Czujnik ma 3 piny :+, -, wyjśie impulsów.
Podajesz "+" i "-" a potem wpinasz miernik pomiędzy "+" a wyjście impusów.
Obracasz palcem czujnik i obserwujesz miernik, na przemian powinien pokazywać 0 i napięcie zasilania ( a dokładniej to trochę mniej niż napięcie zasilania).
jak by co mam skrzynie do Twojego auta w idealnym stanie - głową ręczę dam gwarancje rozruchowa i gwarancje autentycznego przebiegu 150tys km!!!
jak by coś to prv
Komentarz