r2r, tylko, że do 14 lat tylko wymieniła akumulator. A i jeszcze coś z hamulcami miała bo ASO zapomniało ściągnąć osłon na czas transportu auta i coś się spiekło, czy uszkodziło :roll: Nie tylko w Skodzie takie numery :wink:
[O1] Kontrolka ASR + problem z silnikiem
Zwiń
X
-
[O1] Kontrolka ASR + problem z silnikiem
Witam forumowiczów,
Wczoraj wracając na trasie swoja skoda Octavią I 1.9 TDI 90KM coś stało się z moim samochodem. Wszystko było ok gdy nagle bez widocznej przyczyny trzymając pedał gazu w jednej pozycji poczułem że samochód pracuje nierówno i raz trochę dospiesza a raz zwalnia i traci obroty. Myślałem że to w związku ze śniegiem i ślizganiem się kół jednak jadąc dalej zapaliła mi się kontrolka ASR (nie mrugała a paliła się ciągłym światłem) silnik zaczął tracić obroty zwalniać - nie dało się już dospieszyć. Zjechałem na przystanek i wyłączyłem silnik. Gdy spróbowałem go po chwili ponownie odpalić musiałem bardzo długo go piłować - co się normalnie u mnie nie zdarza i zaskoczył dopiero za drugim razem. Kontrolka ASR zgasła - pojechałem dalej - silnik pracował równo. Jednak po kilku kilometrach kontrolka ASR znów się zapaliła i sytuacja się powtórzyła - z tym że teraz jadąc i tracąc obroty silnik zgasł podczas jazdy. Próbowałem go jeszcze odpalić ale się nie dał. Po jakiejś pół godzinie odpalił ale była taka sama sytuacja - chwilę pojechał i zdechł. Akumulator na pewno jest dobry i naładowany. nie mam pojęcia co się stało i dodatkowo co ma z tym wspólnego kontrolka ASR?
Jeżeli miliście podobny problem albo podejżewacie co to może być proszę o sugestie.
Dziękuję.
-
Komentarz