Też mam Osram W5W z tym, że kupiłem te 6000 K. Błędu nie powodują ale do H7 Osram Cool Blue są zdecydowanie za "zimne" :idea:
Skoda 1,6 MPI+LPG
Zwiń
X
-
Skoda 1,6 MPI+LPG
Witam;
Na wstępie sorry za ignorancje to moja pierwsza skoda octavia. Silnik to 1,6 MPI o przebiegu 40000 przebiegu. Dziś wracając z pracy w korku zapaliła mi się kontrolka żółtego silnika. Po zgaszeniu silnika czy po przygazowaniu nie znika auto ma 2,8 roku i mam je od początku, poradźcie proszę co może być ... kontrolka świeci się na gazie i benzynie bez znaczenia ...
czy skoda to taki shit!!! że po 40 k km już padaka?
Dajcie znać bo to mija pierwsza skoda ... a i od początku silnik, do nie widać na obrotomierzu, ma "dreszcze" odczuwalne na kierownicy i w kabinie jakby wypadała z obrotów ...
Czy to może świece ... nie były jeszcze wymienione ...
Pomocy proszę
Pozdrawiam
R.
-
-
Omnibs, czy przypadkiem jakiegoś "słabego" gazu nie zatankowałeś? Kiedyś podobnie miał mój tata w 1,6 LPG, zrobił ~50km na benzynie i zgasła, miał trefny gaz, wyjezdził go i kontrolka już się nie pojawiła.
Tak jak napisał piotrek_os, na początek podepnij się kablem i sprawdź jakie błędy wypluje, nie ma co bagatelizować sprawy, bo przyczyny mogą być różne.
Komentarz
-
-
Re: Skoda 1,6 MPI+LPG
Zamieszczone przez OmnibsWitam;
Na wstępie sorry za ignorancje to moja pierwsza skoda octavia. Silnik to 1,6 MPI o przebiegu 40000 przebiegu. Dziś wracając z pracy w korku zapaliła mi się kontrolka żółtego silnika. Po zgaszeniu silnika czy po przygazowaniu nie znika auto ma 2,8 roku i mam je od początku, poradźcie proszę co może być ... kontrolka świeci się na gazie i benzynie bez znaczenia ...
czy skoda to taki shit!!! że po 40 k km już padaka?
Dajcie znać bo to mija pierwsza skoda ... a i od początku silnik, do nie widać na obrotomierzu, ma "dreszcze" odczuwalne na kierownicy i w kabinie jakby wypadała z obrotów ...
Czy to może świece ... nie były jeszcze wymienione ...
Pomocy proszę
Pozdrawiam
R.
U mnie podobnie zaświeciła się kontrolka - po podpięciu do komputerka okazało się że sonda lambda dostaje wariacji. Po rozłączeniu wtyczek od obu sond i "przesmarowaniu" kontaktem wszystko wróciło do normy
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz