Problem z płynem chłodniczym - Octavia II 2007 BKD

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 77artur
    Classic
    • 2014
    • 2

http://olx.pl/i2/oferta/mazda-626-do...tml#410bd8e2fc nie ma to jak zachęcające zdjęcie :-D

http://demotywatory.pl/4444549 :lol:
  • krabu
    Banned
    • 2012
    • 7

Witajcie,

Dziś rano moja octawka odmówiła posłuszeństwa. Dostałem na wyswietlacz cos o zatrzymaniu
    silnika i sprwdzeniu płynu chłodniczego. Po sprzawdzeniu okazuje się, że faktycznie go nie ma za wiele - dolałem jakieś 0,3l. Generalnie samochód przeszedł standardowy serwis 4 dni temu - wymiana oleju, filtry itp - z płynem było wszystko ok, zreszta nigdy nie było z tym problemu.
    Samochód ma teraz 140 tys.

Silnik to BKD z 2007 roku i moje podejrzenia padły oczywiście od razu na głowicę. Pod samochodem rzeczywiscie widac, że cos skapuje i nie jest to niestety w okolicach chłodnicy ale głebiej, gdzies na wysokości osi.

Jest w stanie polecic mi ktoś w okolicach Krakowa warsztat lub jakiegos specjaliste, który zweryfikuje mi to i poratuje?

Komentarz

• przemik
      RS
      • 2012
      • 1610

Dolej płynu, jezdzij normalnie i obserwuj jak sie zachowuje poziom płynu...
      A skoro widac ze coś skapuje to trzeba sprawdzić czy sie uklad nie rozszczelnił.
      Przemek
      DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
      A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
      80 B3 Limo 1.6 TD SB

Komentarz

• krabu
        Banned
        • 2012
        • 7

Jade dzis do serwisu, tam gdzie robili przegląd - może coś poratują, powiedzą.

[ Dodano: Wto 25 Lut, 14 18:54 ]
        Po wizycie w serwisie wyszło, że przetarty jest przewód chłodniczy - jeden z tych aluminiowych, które idą zaraz pod górną, zdejmowaną obudową silnika - powiedziano mi, że to od drgań tej plastikowej obudowy silnika.

Jest to faktycznie źródło przecieku, jednak ciężko mi uwierzyć, że taka plastikowa obudowa
        jest w stanie przetrzeć aluminiowy wężyk- zdarzyło się to komuś ???

Tak jak pisałem wyżej, mój samochód to Skoda Octavia II BKD z 2007 r, omyłkowo umieściłem posta w sekcji Octavia I.

Komentarz

Pracuję...