Mechanik sprawdzil najpierw jeden przegub wewn, potem drugi (sam widzialem jak mial wyciagniety...) i jedynie co bylo uszkodzone to guma na jednym z przegubow, cale przednie zawieszenie sprawdzil i zadnego luzu nie znalazl, sprawdzone tez poduszki pod silnikiem i skrzynia... mowil ze nic nie ma prawa pukac, jednak teraz ciezko to okreslic bo snieg na drodze i nie czuc tak... moze byc ze pukalo od tej gumy czy problem moze w skrzyni tkwi?
O1 1.9 SDI - duże spalanie.
Zwiń
X
-
O1 1.9 SDI - duże spalanie.
Witam wszystkich serdecznie,
Mam pewien problem. Całkiem niedawno stałem się posiadaczem Skody Octavii w wersji Classic z 2002 r.
Problemem niestety jest wysokie spalanie. Ten silnik powinien kotłować max. 6 litrów / 100km, a w tym momencie na pełnym baku robię ok. 600km czyli spalanie jest ponad dwukrotnie wyższe. Byłem u mechaniora, podpiął mi go pod kompa i wyskoczyły dwa błędy:
1. grzanie paliwa.
2. początek wtrysku.
Koleś powiedział, że winowajcą może tu być brak zgrania rozrządu z pompą paliwową, zostawiłem mu autko na wyregulowanie tego rozrządu, regulacja mu się skończyła a spalanie jakie było, takie jest dalej.
Czym może to być spowodowane?
Proszę o pomoc!!!
Pozdrawiam!
-
-
Nie wiem co mogą oznaczac te błedy... bo odczytywane byly chyba kalkulatorem ... ale pewnie masz
1. Uwalony czujnik temperatury paliwa
2. Rozregulowany zaplon lub przestawiony rozrząd
Porządna diagnostyka wyjasni sprawe i napisz jaki masz kod silnika.Przemek
DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
80 B3 Limo 1.6 TD SB
Komentarz
-
Komentarz