Stukanie przy lewym kole

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bartekfon
    Classic
    • 2015
    • 4

Stukanie przy lewym kole

maksiu, Powinno cię zainteresować
    Skoda powiększyła liczbę modeli dostępnych w atrakcyjnej wersji Monte Carlo. Do Citigo, Fabii i Yeti dołączył Rapid Spaceback
  • slodkii
    Classic
    • 2013
    • 11

Stukanie przy lewym kole

Mam problem ze stukaniem w okolicach lewego przedniego koła. Zaczyna się od 30km/h i ze wzrostem prędkości wzmaga. Jest na tyle mocne, że drgania, które generuje, czuć pod nogami po stronie kierowcy. Dziwne jest to, że występują tylko podczas jazdy prosto i podczas lekkiego skrętu w prawo, w żadnym innym wypadku ich nie słychać. Felgi proste, odważniki na swoim miejscu, tarcza hamulcowa też prosta więc to można wykluczyć. Co to może być? Podejrzewam układ napędowy ale nie jestem pewien. Z góry dzięki za pomoc

Octavia 1 2004 kombi 1,9 96kw

Komentarz

• d00lar
      Rider
      • 2014
      • 366

myślę że prawdopodobnie łożysko
      ewentualnie przegub ale raczej łożysko
      czipek by me >140 kucy
      OI by d00lar http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87010

Komentarz

• slodkii
        Classic
        • 2013
        • 11

Dzisiaj zdjąłem koła i na podnośniku odpaliłem i "ruszyłem", rozpędziłem do 50km/h i się okazało, że lewa tarcza hamulcowa się nie kręci razem z kołem, czym to może być spowodowane? Zapewne ma to związek z tym stukaniem

Komentarz

• Marian 2
          L&K
          • 2007
          • 1086
          • Octavia I combi (1U5)
          • AQY 2.0 MPI 115 KM

Brak śruby M6 mocującej tarczę do piasty. Gdy przykręcone koło, tarcza jest trzymana śrubami do koła. To napewno nie jest przyczyną stuków w czasie jazdy.
          Trzeba było "ruszyć" z przykręconymi kołami.

Komentarz

Pracuję...