Octavia 1 L&k szyberdach regulacja

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ripleydc
    Classic
    • 2017
    • 1

W sumie faktycznie kompletne koło waży pewnie ok. 15kg (albo i więcej) więc max 2 mogą być w paczce (jak wspominałem wcześniej w zależności od firmy do ok. 30kg paczka).
    Wysyłałem kiedyś 4 opony razem i tak mi się skojarzyło, że się da 4

PS: Tylko trzeba by jednak zważyć te koła, bo jak przekroczą wagę to może być psikus finansowy.
  • ripleydc
    Classic
    • 2014
    • 1

Witam, szukałem tematów nic nie znalazłem niestety, a problem jest iryytucjący. Mianowicei opad szyberdach. Około 2 mm z przodu z tyłu takżę, i slychać szum, widać ze nie dolega do dachu tak jak powinien. JEst jakas regulacja?

[ Dodano: Nie 20 Kwi, 14 09:05 ]
    moze jednak znajdzie sie ktos kto pomoze

Komentarz

• trv
      Classic
      • 2010
      • 35

Ja sobie regulowałem szyber bo mam problem z zamykaniem. Kiedy chcę go zamknąć to jest ok do momentu kiedy zaczyna ciągnąć też tą zasłonę co jest pod szybą. Wtedy jest większy opór i szyba zaczyna się cofać. Żeby go zamknąć muszę mu pomóc ręką ale po kilku takich manewrach szyber zaczyna się za wysoko podnosić.
      Regulację robiłem tak, że najpierw ustawiałem sobie szyber korbką po wcześniejszym odłączeniu przewodów pokrętła otwierającego. U mnie kiedy zdejmie się plastik z pokrętłem do otwierania jest tam korbka, którą można włożyć do silniczka i po prostu kręcić ręcznie. Pasuje też imbus, o ile pamiętam 5. No więc po ustawieniu ręcznym podłączałem wtyczkę i wszystko działało już tak jak powinno.
      Robiłem to latem w zeszłym roku i jeśli coś pomyliłem to sorry, ale jeśli tak pokombinujesz to na pewno dojdziesz do tego jak powinno być. Prosta sprawa.
      Skoda Octavia 1 AGU 1999 r. L&K

Komentarz

Pracuję...