[O1] Raz odpala raz nie - problem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fan33
    Classic
    • 2017
    • 1

stary sprowadził z niemcowni ostatnio kilkuletnią Astrę. zatankował tam gdzie stary samochód (rocznik 97) i od razu kontrolka lambdy: że mieszanka za uboga.
  • fan33
    Classic
    • 2014
    • 1

Witam. Mam octavie 1.8 20V + LPG Instalacja gazowa od 3 lat. Od niedawna pojawił się problem z odpalaniem. W większości odpala ale coraz częściej zdarza się jej nie odpalać. Bez różnicy czy silnik zimny czy ciepły. Brak błędów na komputerze, po wymianie świec, przewodów, filtrów paliwa, powietrza, od gazu. Rozrusznik kręci a pompa paliwa sie włącza. Przepustnica też nie dawno była czyszczona. W momencie kiedy jej coś odbije i nie chce odpalić trzeba ja piłować i piłować aż zaskoczy. Myślałem że to może być problem z gazem i przez pewien czas jeździłem na benzynie ale ostatnio ale mimo to też któregoś razu nie chciała odpalić. Ani elektryk ani mechanik na chwile obecną nie maja pojęcia co się dzieje ( bo jak do nich jadę to pali bez problemu). dodam jeszcze że aku jeszcze sprawny choć ze 3-4 lata ma. I przez pewien czas był problem z falowaniem obrotów po odpaleniu. Ale po wymianie filtrów i przeczyszczeniu przepustnicy problem znikł ale po około miesiącu - dwóch pojawił sie problem z odpalaniem. Może ktoś z Was spotkał się już z takim problemem?!

Komentarz

• matrix_pl
      Elegance
      • 2010
      • 758

fan33, obstawiam czujnik obrotów wału ale na kompie to on się świeci jak wół objawy typowe
      Foty ze Spotu http://forum.octaviaclub.pl/album_cat.php?cat_id=33

Komentarz

Pracuję...