kapi, zabij mnie, ale nie mam pojęcia jak tam jest instalka. Na benzynie spokój, ale wystarczy, że się zagrzeje i przełączy na gaz to za chwilę check się włącza.
[O1] Biały dymek przy odpalaniu na ciepłym silniku.
Zwiń
X
-
[O1] Biały dymek przy odpalaniu na ciepłym silniku.
Witam forumowiczów. Jak w temacie, z tymże tak: auto przeszło diagnostykę w Jetroniku we Wro, ponieważ przy odpalaniu porannym nawet latem, występowało trzęsienie silnika i dymił na biało. Jedyna uwaga była do wtrysku który trochę za wcześnie ustawiony, co zostało w tym serwisie skorygowane. Teraz odpala idealnie i już tak nie kopci przy odpaleniu, jedynie minimalny obłok. Ale taki obłok, a niekiedy nawet większy, występuje również przy odpaleniu ciepłego silnika, nawet po krótkiej przerwie w jeździe. Jetronik stwierdził że wszystko jest ok, została zrobiona pełna diagnostyka parametrów również w trakcie jazdy. Na co jeszcze można by zwrócić uwagę, myślałem aby sprawdzić wtryski ale czy to dobry trop?
Pozdrawiam.
-
-
Dzięki za odpowiedź. Czy objawem zapowietrzania się układu będzie np twardy hamulec hamulca? Taki objaw dosyć często u mnie występuje. Jakiś czas temu miałem też ten problem +trzęsienie silnikiem przy gaszeniu. Wtedy zauważyłem że króciec od pompy vacum się rusza, obkleiłem go poxiliną i było ok. Ostatnio tam zerknąłem i się trzyma ale może trzeba się temu dokładniej przyjrzeć.
Komentarz
-
-
Dzisiaj rano przy temp. 7 stopni żadnego dymka, po 2 godz. stania, odpalam i zasłona dymna. Zauważyłem, że w przewodzie paliwowym przy filtrze jest dość duży bąbel powietrza, może to ma jakieś znaczenie. Kolego german81, mam kabel i vaga czy dałbym sam radę posprawdzać te rzeczy o których pisałeś, jeżeli to wyższa matematyka to będę musiał się z tobą umówić. Pozdrawiam.
Komentarz
-
Komentarz