Zamieszczone przez Czarna_LK
[O1] 1,9 TDI ASV sadza-olej w zbiorniku wyrównawczym
Zwiń
X
-
[O1] 1,9 TDI ASV sadza-olej w zbiorniku wyrównawczym
Witam,
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
W zbiorniczku wyrównawczym płynu pojawił się czarny osad "sadza" po wizycie u magika i sprawdzeni CO2 w płynie wynik negatywny. Korek wlewu oleju bez nalotu "majonezu", bagnet czysty, węże miękkie. Równo pracuje nie kopci, nie wywala płynu. Chłodnica oleju sprawdzona ciśnieniowo. I co dalej uszczelka do wymiany ?
obrazki pozwoliłem sobie pożyczyć z KLIK
Pozdrawiam.
-
-
czy sprawdzali ta chłdniczke w rozgrzanym oleju czy tylko dmuchali w nia sprezonym powietrzem ? jak kiedys miałem taki przypadek ze sprawdzałem chłodniczke i niby była dobra i zdjełem głowice. a finalnie okazało sie ze chłodniaczka miała mikro pekniecie i dopiero po rozgrzaniu oleju, olej sie dostawał do wodyi głowice robiłem za frajer .wiec zrub bajpas na chłodnicze oleju .diagnostyka vag 602-614-253
Komentarz
-
-
Chłodnice pewnie tylko dmuchali bo nie sądzę żeby chciało się magikom grzać. Ale podjechałem jeszcze do zakładu który zajmuje się tylko i wyłącznie remontami silników i miły Pan powiedział że nie podejmie się wymiany UPG i stwierdził jeszcze że na siłę szukam usterki Więc zostaje bajpas i obserwacja.
Komentarz
-
Komentarz