Zamek bagażnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DarioBla
    Classic
    • 2017
    • 1

Zamek bagażnika

aniol, Czego rżysz jak stara kobyła :?: Mnie chodziło o dredy :diabelski_usmiech
  • DarioBla
    Classic
    • 2014
    • 28

Zamek bagażnika

Witam
    Niedawno kupiłem moją Octavię komfort. Wszystkie zamki działają jak należy. Niestety chcąc zamknąć bagażnik z kluczyka zong, kluczyk wchodzi do połowy i brak możliwości zamknięcia. Dawny właściciel twierdzi że nigdy nie używał kluczyków do zamykania bagażnika. Ja niestety boję się ze gdy zepsuje się coś w sterowaniu z pilota nie otworzę samochodu. Bo zamek jest tylko w bagażniku, i właśnie jego nie mogę użyć.
    Co koledzy radzicie czy jechać z tym do ASO czy kombinować coś samemu. Nadmieniam iż był już w użyciu WD40, lecz to nie pomogło. Pozdrawiam

Komentarz

• aniol
      RS
      • 2012
      • 5228
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

DarioBla, Też tak miałem jak kupiłem octavie.Wymontowałem wkładke i tydzień leżała zanurzona w słoiku z naftą,dopiero potem puściła i powoli zaczoł mi wchodzić kluczyk.Jak to naprawiłem to teraz sie pilnuje i co jakiś czas próbuje czy wchodzi klucz i psikam takim olejem konserwującym.
      http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
      Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• witachu
        L&K
        • 2011
        • 1319

do aso to moze byc drogo. pamietam jak w we wcześniejszym aucie chciałem kupic zamek do drzwi to sporo sobie zawolali. nowe drzwi bym kupil :P Aczkolwiek podjechac zapytać nie kosztuje. mozesz zrobić jak aniol, próbować jakos reanimować starą wkładke lub poszukac gdzies w uzywkach, na szrotach itp
        OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
        (znajdź również na fb)

Komentarz

• Pixon
          Rider
          • 2013
          • 541
          • Fabia (NJ3)

Używki, na szrotach będą miały zapewne to samo. Bo kto mając centralny zamek używa do otwierania kluczyków...
          Ja w swojej Octavce reanimowałem tak zamki w drzwiach. W bagażniku u mnie w ogóle nie wchodzi kluczyk tak jest zawalony. Może się tym zajmę, może nie, bo i po co.

Boisz się, ze w przypadku kryzysowych sytuacji nie otworzysz bagaznika? Skoro działają Ci zamki w drzwiach to otwierasz te od kierowcy, naciskasz przycisk od blokady drzwi i już masz wszystkie zamki pootwierane. Inna bardziej problematyczna metoda to przedostanie się od środka do bagażnika i otwarcie go od wewnątrz.
          Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!

Komentarz

• DarioBla
            Classic
            • 2014
            • 28

Zamieszczone przez Pixon
            Używki, na szrotach będą miały zapewne to samo. Bo kto mając centralny zamek używa do otwierania kluczyków...
            Ja w swojej Octavce reanimowałem tak zamki w drzwiach. W bagażniku u mnie w ogóle nie wchodzi kluczyk tak jest zawalony. Może się tym zajmę, może nie, bo i po co.

Boisz się, ze w przypadku kryzysowych sytuacji nie otworzysz bagaznika? Skoro działają Ci zamki w drzwiach to otwierasz te od kierowcy, naciskasz przycisk od blokady drzwi i już masz wszystkie zamki pootwierane. Inna bardziej problematyczna metoda to przedostanie się od środka do bagażnika i otwarcie go od wewnątrz.
            Kolego Pixon
            Gdzie jest ten przycisk blokady drzwi? Nie mogę go zlokalizować.
            Pozdrawiam

[ Dodano: Pią 06 Cze, 14 13:00 ]
            Zamieszczone przez aniol
            DarioBla, Też tak miałem jak kupiłem octavie.Wymontowałem wkładke i tydzień leżała zanurzona w słoiku z naftą,dopiero potem puściła i powoli zaczoł mi wchodzić kluczyk.Jak to naprawiłem to teraz sie pilnuje i co jakiś czas próbuje czy wchodzi klucz i psikam takim olejem konserwującym.
            Dzięki za radę.
            Pozdrawiam

Komentarz

• aniol
              RS
              • 2012
              • 5228
              • Octavia I combi (1U5)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

DarioBla, W drzwiach przed przyciskami sterowania szybami są dwa małe guziczki,pierwszy blokuje drzwi drugi zwalnia blokade.
              W linku jak patrzysz na zdjęcie to pierwsze z prawej
              Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• DarioBla
                Classic
                • 2014
                • 28

aniol,
                Witam
                Powracając do tematu niestety w moim aucie oprócz zamka w bagażniku nie ma takiego w drzwiach.
                Moja Octavia jest L&K więc chyba nie było dodatkowego zamka w drzwiach.
                Czy jeśli kupię zamek używany to czy zamek można przerobić aby pasował mój kluczyk?

Komentarz

• aniol
                  RS
                  • 2012
                  • 5228
                  • Octavia I combi (1U5)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

DarioBla, Można to zrobić tylko trzeba przełożyć zapadki,blaszki ze starego do nowego oczywiście najpierw wszystko idealnie wyczyścić.Ale tak szczerze mówiąc jest to żmudna i precyzyjna robota więc lepiej to dać zrobić gościowi co dorabia klucze i naprawia zamki.Pare lat temu w Oplu mi gościu dorabiał wkładke zamka.
                  Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

Pracuję...