aniol, Czego rżysz jak stara kobyła :?: Mnie chodziło o dredy :diabelski_usmiech
Zamek bagażnika
Zwiń
X
-
Zamek bagażnika
Witam
Niedawno kupiłem moją Octavię komfort. Wszystkie zamki działają jak należy. Niestety chcąc zamknąć bagażnik z kluczyka zong, kluczyk wchodzi do połowy i brak możliwości zamknięcia. Dawny właściciel twierdzi że nigdy nie używał kluczyków do zamykania bagażnika. Ja niestety boję się ze gdy zepsuje się coś w sterowaniu z pilota nie otworzę samochodu. Bo zamek jest tylko w bagażniku, i właśnie jego nie mogę użyć.
Co koledzy radzicie czy jechać z tym do ASO czy kombinować coś samemu. Nadmieniam iż był już w użyciu WD40, lecz to nie pomogło. Pozdrawiam
-
-
DarioBla, Też tak miałem jak kupiłem octavie.Wymontowałem wkładke i tydzień leżała zanurzona w słoiku z naftą,dopiero potem puściła i powoli zaczoł mi wchodzić kluczyk.Jak to naprawiłem to teraz sie pilnuje i co jakiś czas próbuje czy wchodzi klucz i psikam takim olejem konserwującym.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
do aso to moze byc drogo. pamietam jak w we wcześniejszym aucie chciałem kupic zamek do drzwi to sporo sobie zawolali. nowe drzwi bym kupil :P Aczkolwiek podjechac zapytać nie kosztuje. mozesz zrobić jak aniol, próbować jakos reanimować starą wkładke lub poszukac gdzies w uzywkach, na szrotach itpOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Używki, na szrotach będą miały zapewne to samo. Bo kto mając centralny zamek używa do otwierania kluczyków...
Ja w swojej Octavce reanimowałem tak zamki w drzwiach. W bagażniku u mnie w ogóle nie wchodzi kluczyk tak jest zawalony. Może się tym zajmę, może nie, bo i po co.
Boisz się, ze w przypadku kryzysowych sytuacji nie otworzysz bagaznika? Skoro działają Ci zamki w drzwiach to otwierasz te od kierowcy, naciskasz przycisk od blokady drzwi i już masz wszystkie zamki pootwierane. Inna bardziej problematyczna metoda to przedostanie się od środka do bagażnika i otwarcie go od wewnątrz.Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PixonUżywki, na szrotach będą miały zapewne to samo. Bo kto mając centralny zamek używa do otwierania kluczyków...
Ja w swojej Octavce reanimowałem tak zamki w drzwiach. W bagażniku u mnie w ogóle nie wchodzi kluczyk tak jest zawalony. Może się tym zajmę, może nie, bo i po co.
Boisz się, ze w przypadku kryzysowych sytuacji nie otworzysz bagaznika? Skoro działają Ci zamki w drzwiach to otwierasz te od kierowcy, naciskasz przycisk od blokady drzwi i już masz wszystkie zamki pootwierane. Inna bardziej problematyczna metoda to przedostanie się od środka do bagażnika i otwarcie go od wewnątrz.
Gdzie jest ten przycisk blokady drzwi? Nie mogę go zlokalizować.
Pozdrawiam
[ Dodano: Pią 06 Cze, 14 13:00 ]
Zamieszczone przez aniolDarioBla, Też tak miałem jak kupiłem octavie.Wymontowałem wkładke i tydzień leżała zanurzona w słoiku z naftą,dopiero potem puściła i powoli zaczoł mi wchodzić kluczyk.Jak to naprawiłem to teraz sie pilnuje i co jakiś czas próbuje czy wchodzi klucz i psikam takim olejem konserwującym.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
DarioBla, W drzwiach przed przyciskami sterowania szybami są dwa małe guziczki,pierwszy blokuje drzwi drugi zwalnia blokade.
W linku jak patrzysz na zdjęcie to pierwsze z prawej
http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
DarioBla, Można to zrobić tylko trzeba przełożyć zapadki,blaszki ze starego do nowego oczywiście najpierw wszystko idealnie wyczyścić.Ale tak szczerze mówiąc jest to żmudna i precyzyjna robota więc lepiej to dać zrobić gościowi co dorabia klucze i naprawia zamki.Pare lat temu w Oplu mi gościu dorabiał wkładke zamka.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
Komentarz