u mnie nie ma raczej problemu tylko czaszem tylko haczy, przypuszczam ze to synchronizatory, no ale cos sie dziwic w jedenastletnim aucie przy przebiegu jakies 400tkm
PiotreQ, Napisze ci tak.U mnie w ASV wchodzi jak w masło.Ale z tego co wiem to są różne mechanizmy wybierania biegów.Na cięgna i stałe.Na cięgna mają możliwość regulacji a stałe to chyba nie. Tylko ci nie powiem w jakich silnikach są te regulacje.Wejdz na szukaj tam jest masa informacji
PiotreQ, Napisze ci tak.U mnie w ASV wchodzi jak w masło.Ale z tego co wiem to są różne mechanizmy wybierania biegów.Na cięgna i stałe.Na cięgna mają możliwość regulacji a stałe to chyba nie. Tylko ci nie powiem w jakich silnikach są te regulacje.Wejdz na szukaj tam jest masa informacji
Przyzwyczaiłem się i jest to dla mnie normalne i tak pozostałe biegi wchodzą o niebo lepiej niz w służbowym combo któe ma 24.000 przebiegu :E , pytam tak z ciekawosci ; )
Miałem już 3 skrzynie w mojej octavii i w każdej jedynka wchodziła ciężko, czasem trzeba ją wbijać z 2 ale nie zawsze, podobno to normalne :wink: Teraz mam skrzynie po kompletnym remoncie (ma 500km przebiegu) i jedynka też wchodzi dość ciężko choć w porównaniu do dwóch poprzednich skrzyń to jest jak w bajce :wink: Ja mam taki śmieszny wybierak na skrzyni (tzw pająk) i jak się go dobrze ustawi (ostatnio nad tym siedziałem prawie 3h) to biegi wchodzą super
ja do jedynki muszę ciut mocniej lewarek w lewo picisnąć i wchodzi super
jak cisnę go lekko to 2jka wchodzi bez problemu a jedynka ciezko
'dociskając go' mocniej zawsze jest ok
dziwne ale pokochałem ;p
Komentarz