jak wam wchodzi 1 ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • raiden
    Classic
    • 2015
    • 20

jak wam wchodzi 1 ?

szczęśliwi ci co urlop zaczęli
    Od pt :-D
    Ale jak slysza info o korkach w drodze na urlop (i to nie małych) to aż się człowiek nerwuje. No ale cza bydzie to jako przeżyć
  • PiotreQ
    Ambiente
    • 2013
    • 224
    • Octavia I (1U2)
    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

jak wam wchodzi 1 ?

Siema.
    Jak u was wchodzi jedynka ?
    u mnie 1.9 asv wchodzi ciężko , czasem opór nie do pokonania , przez 2 wchodzi jak w masło.

Komentarz

• pekool
      Rider
      • 2012
      • 321
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

u mnie nie ma raczej problemu tylko czaszem tylko haczy, przypuszczam ze to synchronizatory, no ale cos sie dziwic w jedenastletnim aucie przy przebiegu jakies 400tkm
      pekool

Komentarz

• klekocix
        Rider
        • 2010
        • 479
        • Octavia I combi (1U5)
        • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Re: jak wam wchodzi 1 ?

W ALH w tej chwili wchodzi idealnie (nawet przy bardzo rzadkiej redukcji z 2 na 1), przebieg 144tyś. km.
        Freshtimers.pl, czyli mój mały fanpage z samochodami na wielkim Facebooku

https://www.facebook.com/Freshtimers

Komentarz

• utek
          Elegance
          • 2007
          • 867
          • Superb II combi (3T5)
          • APK 2.0 MPI 115 KM

Proponuje wymienić "płyn hamulcowy".

Komentarz

• aniol
            RS
            • 2012
            • 5228
            • Octavia I combi (1U5)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

PiotreQ, Napisze ci tak.U mnie w ASV wchodzi jak w masło.Ale z tego co wiem to są różne mechanizmy wybierania biegów.Na cięgna i stałe.Na cięgna mają możliwość regulacji a stałe to chyba nie. Tylko ci nie powiem w jakich silnikach są te regulacje.Wejdz na szukaj tam jest masa informacji
            http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
            Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• PiotreQ
              Ambiente
              • 2013
              • 224
              • Octavia I (1U2)
              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez aniol
              PiotreQ, Napisze ci tak.U mnie w ASV wchodzi jak w masło.Ale z tego co wiem to są różne mechanizmy wybierania biegów.Na cięgna i stałe.Na cięgna mają możliwość regulacji a stałe to chyba nie. Tylko ci nie powiem w jakich silnikach są te regulacje.Wejdz na szukaj tam jest masa informacji
              Przyzwyczaiłem się i jest to dla mnie normalne i tak pozostałe biegi wchodzą o niebo lepiej niz w służbowym combo któe ma 24.000 przebiegu :E , pytam tak z ciekawosci ; )

Komentarz

• Marcin230693
                Drive
                • 2012
                • 66

Miałem już 3 skrzynie w mojej octavii i w każdej jedynka wchodziła ciężko, czasem trzeba ją wbijać z 2 ale nie zawsze, podobno to normalne :wink: Teraz mam skrzynie po kompletnym remoncie (ma 500km przebiegu) i jedynka też wchodzi dość ciężko choć w porównaniu do dwóch poprzednich skrzyń to jest jak w bajce :wink: Ja mam taki śmieszny wybierak na skrzyni (tzw pająk) i jak się go dobrze ustawi (ostatnio nad tym siedziałem prawie 3h) to biegi wchodzą super

Komentarz

• innotic
                  Ambiente
                  • 2013
                  • 111
                  • Octavia I (1U2)
                  • AGU 1.8 20VT 150 KM

Mam tak samo w 1.8T - czasem jedynki nie da się wrzucić bez wcześniejszego ustawienia 2
                  >> Serwisujesz swoją Skodę? Ściągnij książki "Sam Naprawiam - Octavia I" <<
                  >>Link alternatywny<<

Komentarz

• d00lar
                    Rider
                    • 2014
                    • 366

ja do jedynki muszę ciut mocniej lewarek w lewo picisnąć i wchodzi super
                    jak cisnę go lekko to 2jka wchodzi bez problemu a jedynka ciezko
                    'dociskając go' mocniej zawsze jest ok
                    dziwne ale pokochałem ;p
                    czipek by me >140 kucy
                    OI by d00lar http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87010

Komentarz

Pracuję...