Pompa paliwa?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • WPRDarrel19531
    Classic
    • 2016
    • 4

Pompa paliwa?

pstryczek dziękuje za wstawienie filmiku.
    Częstochowa coś wstydliwa, bo jak tylko zacząłem kręcić filmik, to wszyscy odeszli od stolika i poszli w swoje strony.
    Został tylko zamyślony Cezary70 vel. pan trener :wink:
    Here is my blog; recherche code promo
  • Czumry
    Classic
    • 2013
    • 30

Pompa paliwa?

Witam.
    Czasami mam problem z odpaleniem mojej skody (1,9tdi 90KM), a mianowicie: po przekręceniu kluczyka do zapłonu kontrolka od grzania świec zaczyna jak szalona mrugać, w tym samym czasie jeden z przekaźników przełancza się kilka razy(wtóruje kontrolce), próba odpalenia kończy się tym, że nie odpala. Podczas drugiej próby odpala. I tak jest na zmianę. Czasem za drugim, trzecim razem odpadli. Często odpala bez żadnego problemu, więc nie wiem gdzie może tkwić problem. Słyszalem , że może być to pompa paliwa.

Nadmienie , że jak już odpadli to silnik pracuje równo, dobrze przyśpiesza no i ogólnie dobrze pracuje.
    Co o tym sądzicie? Gdzie zacząć szukać

Z VAGa: 18057, 17664

Nie jestem pewien co do oznaczenia silnika czy aby na pewno AGR.

Jeszcze jedno, nie ma znaczenia czy jest to rozruch na ciepło czy na zimno.

Komentarz

• przemik
      RS
      • 2012
      • 1610

Do sprawdzenia czujnik temperatury. No i ustal ktory to przekaznik tak wariuje.
      Nie masz problemu z pompą paliwa zapewniam Cie.
      Przemek
      DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
      A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
      80 B3 Limo 1.6 TD SB

Komentarz

• lookashECL
        Rider
        • 2009
        • 416
        • Rapid (NH3)

17664 - to problem czujnika temperatury (równiez odpowiedzialne za odpalanie auta)
        18057 - przypadkiem nie swieci Ci się kontolka ABS?

Hehe przemik był pierwszy
        Była Octa 90 w dizlu teraz jest Rapid w benzynie KONICHIWA... !!!

Komentarz

• Czumry
          Classic
          • 2013
          • 30

Tak świeci mi się kontrolka ABS, ale raczej nie ma to wpływu na odpalanie.
          Zacznę od sprawdzenia tego czujnika temperatury. Nawet nie wiedziałem, że też odpowiada za odpalenie. No i poszukam jeszcze tego przekaźnika.

Zapomniałem wczoraj jeszcze napisać, że dopóki silnik się nie nagrzeje to obroty są raz 900 a raz powyżej 1000obr/min (skaczą sobie)
          I czy jest normalne, że podczas przyspieszania po przekroczeniu ok 2000obr/min cyknie mi któryś przekaźnik, a jak obroty spadną poniżej 2000obr/min to znowu przekaźnik się odzywa.

Jak dokładnie sprawdzić czujnik tem.? Wzrokowo?

Dorzucam zdjęcie przekaźnika 109. Chyba będę musiał go wymienić

[ Dodano: Sro 16 Lip, 14 08:34 ]
          Myślę, że problem rozwiązany.
          Wymieniłem przekaźnik, który miał stopiony lut i przypaloną płytkę. Skoda pali bez problemu.

Komentarz

Pracuję...