[O1] Piszczy przy cofaniu??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ramon2000
    Classic
    • 2018
    • 0

PT, no niestety musisz kupić całe lusterko z podstawą ,złamany jest ten trzpień-oś lusterka ,bądź samą podstawę i przełożyć obudowę ze szkłem-lustrem .ok

Tylko sprawdź jaki masz kolor lakieru i możliwe że za grosze dostaniesz kompletne pod kolor .ok
  • Ramon2000
    Classic
    • 2014
    • 9

Podczas cofania słysze piszczenie jakby hamulce, wystepuje to przy samej jezdzie do tylu nie hamując . Wystepuje to czasami np 1/3 razy jak cofam to slysze to. Auto dopiero kupilem nie wiem co bylo robione . Hamulce widac troche maja nalatane bo tarcze maja niewielki rant klocki TRW. Mozna to olac czy nalezy sie spodziewac ze cos padnie. Jest mozliwosc ze to łozysko kola ?? W tym tygofniu robie nim trase 1000km i pytanie czy nic nie padnie :/ Jesli ma ktos jakies pomysly to prosze pisac.

Komentarz

• michalrh
      Rider
      • 2012
      • 322
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Re: Piszczy przy cofaniu??

Zamieszczone przez Ramon2000
      Podczas cofania słysze piszczenie jakby hamulce, wystepuje to przy samej jezdzie do tylu nie hamując . Wystepuje to czasami np 1/3 razy jak cofam to slysze to. Auto dopiero kupilem nie wiem co bylo robione . Hamulce widac troche maja nalatane bo tarcze maja niewielki rant klocki TRW. Mozna to olac czy nalezy sie spodziewac ze cos padnie. Jest mozliwosc ze to łozysko kola ?? W tym tygofniu robie nim trase 1000km i pytanie czy nic nie padnie :/ Jesli ma ktos jakies pomysly to prosze pisac.
      a może masz czujniki parkowania z tyłu i to one "piszczą"?
      był: VW Golf IV 1.9 TDI AJM '01 ->
      jest: Skoda Octavia 1 1,6 BFQ '04

komputer VAG - Rybnik i okolice -> info PW.

Komentarz

• Ramon2000
        Classic
        • 2014
        • 9

to fakt ze mam czujnik parkowania , ale mi chodzi o pisk taki metaliczny jak klocki robia i dzieje sie to tylko jak sie jedzie do tylu np jade 10 metrow do tylu i slusze przez 2 sekundy jak cos kwiczy z kola wydaje mi sie ze z tylnego.

Komentarz

• michalrh
          Rider
          • 2012
          • 322
          • Octavia I (1U2)
          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Ramon2000
          to fakt ze mam czujnik parkowania , ale mi chodzi o pisk taki metaliczny jak klocki robia i dzieje sie to tylko jak sie jedzie do tylu np jade 10 metrow do tylu i slusze przez 2 sekundy jak cos kwiczy z kola wydaje mi sie ze z tylnego.
          sprawdź zaciski w hamulcach, może któryś tłoczek nie odbija i piszczy klocek na tarczy.
          był: VW Golf IV 1.9 TDI AJM '01 ->
          jest: Skoda Octavia 1 1,6 BFQ '04

komputer VAG - Rybnik i okolice -> info PW.

Komentarz

Pracuję...