n75 hałasuje

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • izaseba
    Classic
    • 2014
    • 8

n75 hałasuje

Jaka cena za motul specyfic 5w40 oraz filtr oleju, filtr powietrza do octavi 2 1.9 tdi bxe
  • pomylony28
    Ambiente
    • 2012
    • 114
    • Octavia I (1U2)
    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

n75 hałasuje

od jakiegoś czasu po wyłączeniu silnika słysze przez kilka sekund buczenie (a czasami nawet hałas) dochodzący z komory silnika. Dziś zaglądnąłem pod maskę zaraz po zgaszeniu silnika i okazało się że hałas dobiega z n75 :?: wyczuwalne drgania i buczenie które po kilku sekundach cichnie. czy to oznacza koniec n75? Robiłem regeneracje tego zaworu jakieś 2 miesiące temu. A z przyspieszeniami różnie bywa. czasami ciągnie z dołu jak trzeba, a czasami jakiś przymulony. kilka dni temu podpinałem komputer . brak błędów. jak szybko sprawdzić poprawność działania n75?

Komentarz

• lookashECL
      Rider
      • 2009
      • 416
      • Rapid (NH3)

Re: n75 hałasuje

Zamieszczone przez pomylony28
      jak szybko sprawdzić poprawność działania n75?
      Podmień go z N18
      Była Octa 90 w dizlu teraz jest Rapid w benzynie KONICHIWA... !!!

Komentarz

• pomylony28
        Ambiente
        • 2012
        • 114
        • Octavia I (1U2)
        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

zamieniłem n18 na n75, troche jakby lepiej przy przyspieszaniu ale szału nie ma. ale za to już nic nie hałasuje po wyłaczeniu silnika. przy okazji wziołem sie za wymiane wężyków podcisnieniowych na nowe. można tak jeżdzić na podmienionych zaworach?

Komentarz

• cwib
          Ambiente
          • 2011
          • 107

Zamieszczone przez pomylony28
          A z przyspieszeniami różnie bywa. czasami ciągnie z dołu jak trzeba, a czasami jakiś przymulony. kilka dni temu podpinałem komputer . brak błędów. jak szybko sprawdzić poprawność działania
          sprawdzić logi, jak na moje turbinka do wyregulowania, mialem ten sam problem u mnie w ALH... Raz wymieniłem N75, pojeździł i znowu zaczął buczeć i tracic moc, podpięliśmy go z qmpel do vagcom'a sprawdziliśmy logi i lipa byla z podciśnieniem. Qmpel sztange wyregulował i nawet jeździ Jak masz możliwość pożycz od kogoś N75 na wymiene i zobacz co sie dzieje. Ale skoro Ci brakuje mocy to i błąd na kompie powinien sie pojawiać... ogólnie bez czytania logów to są ślepe trafy

Komentarz

Pracuję...