(O1) Synchronizator 2 biegu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Karton
    Classic
    • 2018
    • 0
    • Octavia II (1Z3)

Tippo, Jak juz sie dostaniesz na Wegry to potem caly czas autostrada prwktycznie nad adriatyk.

Slowacja to jednak ciezki klimat bo brak im autostrady polnoc-poludnie ale mozna to przezyc. W koncu kilka lat temu u nas w wielu miejscach bylo tak samo a jest jeszcze wiele przejsc granicznych do ktorych wiedzia taka sobie droga.
  • Karton
    Classic
    • 2014
    • 3

Witam, hałasuje mi skrzynia przy dynamicznym wrzuceniu 2, mechanik mówi, że synchronizator do wymiany + nie wiadomo co jeszcze i proponuje wymianę skrzyni na regenerowaną. Z tego co wyczytałem na forum niektórym pomogła wymiana oleju w skrzyni. Chciałbym to zrobić raz a dobrze bez półśrodków, więc wolałbym wymienić skrzynię na regenerowaną lub dąć do remontu swoją. Pytanie do Was czy ktoś wymieniał synchronizator, jakie są koszty takiego remontu? Czy macie jakiś godny polecenia warsztat najlepiej Poznań + okolice? (ewentualnie województwa sąsiadujące)

Komentarz

• Julek83
      Classic
      • 2013
      • 9

Re: (O1) Synchronizator 2 biegu

Zamieszczone przez Karton
      Witam, hałasuje mi skrzynia przy dynamicznym wrzuceniu 2, mechanik mówi, że synchronizator do wymiany + nie wiadomo co jeszcze i proponuje wymianę skrzyni na regenerowaną. Z tego co wyczytałem na forum niektórym pomogła wymiana oleju w skrzyni. Chciałbym to zrobić raz a dobrze bez półśrodków, więc wolałbym wymienić skrzynię na regenerowaną lub dąć do remontu swoją. Pytanie do Was czy ktoś wymieniał synchronizator, jakie są koszty takiego remontu? Czy macie jakiś godny polecenia warsztat najlepiej Poznań + okolice? (ewentualnie województwa sąsiadujące)
      Hej. W ASO kupisz olej do skrzyni prawdopodobnie z zawartością molibdenu ( była akcja serwisowa). Już w kilku autach tak zrobiłem i pomogło. Wiec na pewno będzie taniej niż wymiana synchronizatora.

Komentarz

Pracuję...