Pozwolę sobie odgrzebać temat. W dniu wczorajszym klimatyzacja hulała aż miło, dzisiaj zonk - zero nadmuchu. VCDS pokazał:
Pokrętła climatronica świecą i działają, ale nic nie wiucha. Przy odpalaniu słychać takie jakby buczenie, jakby próbował wystartować, a nie mógł. Googlując trafiłem na informacje, że możliwe, że łożyska w wiatraku się zatarły i w celu uniknięcia spalenia climatronic odcina nawiew. Czytałem również to, co tutaj napisaliście, ale to już dla mnie wyższa szkoła jazdy.
Prosiłbym o jakieś sugestie co sprawdzić, gdzie jest to zlokalizowane (mam nadzieję, że nie trzeba rozgrzebywać panelu). W dniu jutrzejszym oddaję auto do mechanika, ale wszelkie dodatkowe informacje/rady mile widziane. Sprawa o tyle pilna, że w piątek mam trasę ok. 600km, a zapowiadają niezły piekarnik.
Z góry ogromne dzięki za pomoc w naprowadzeniu na źródło usterki.
Kod:
01273 - Fresh Air Blower (V2) 003 - Mechanical Failure
Prosiłbym o jakieś sugestie co sprawdzić, gdzie jest to zlokalizowane (mam nadzieję, że nie trzeba rozgrzebywać panelu). W dniu jutrzejszym oddaję auto do mechanika, ale wszelkie dodatkowe informacje/rady mile widziane. Sprawa o tyle pilna, że w piątek mam trasę ok. 600km, a zapowiadają niezły piekarnik.
Z góry ogromne dzięki za pomoc w naprowadzeniu na źródło usterki.
Komentarz