Zamiennik zderzaka przedniego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mediabox22
    Classic
    • 2014
    • 16

Witam.
    Mam problem z cofnięciem inspekcji olejowej. Po wymianie oleju kilka razy próbowałem cofnąć serwis olejowy, zgodnie z instrukcją [guzik, zapłon, puść guzik zatwierdź itd].
    Problem polega na tym, że po zatwierdzeniu cofnięcia serwisu wyświetla się potwierdzenie "Serwis cofnięty". Po sekundzie pojawia się natomiast komunikat "Wymiana oleju: Teraz".
    I tak kilka razy. Tak jakby komputer nie przyjmował polecenia cofnięcia inspekcji.
    Mój VAg 10.6 nie ogarnia O3. Zakup kabla to kilka dni. A jeździć trzeba i zaczyna irytować mnie ciągle pikanie tej "Inspekcji".
    Czy macie jakieś pomysły?
    Pozdrawiam
  • Kryzys5554
    Ambiente
    • 2012
    • 118

Witam, czy ktoś z forumowiczy zmieniał może przedni zderzak na zamiennik i może się coś o nim wypowiedziec bo nie wieim czy szukać oryginalnego czy zamiennik tez dobrze się wpasowuje. Niestety najprowdopodobniej będe musiał zmienić, ponieważ odstaje od karoserii (oryginał), chyba się odkształcił.

Komentarz

• aniol
      RS
      • 2012
      • 5228
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Kryzys5554, A dokładniej to jak ci się odkształcił :?:
      http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
      Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• BASTIAN001
        L&K
        • 2013
        • 1177
        • Octavia I (1U2)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Kryzys5554 właśnie pytanie co masz na myśli pisząc że zderzak się odkształcił..i w którym miejscu...? Zdejmowałeś zderzak...?
        Warto sprawdzić czy wszystkie śruby i mocowania są na swoim miejscu...może coś się urwało.

Komentarz

• Kryzys5554
          Ambiente
          • 2012
          • 118

Tzn od strony kierowcy odstaje, już sciągąłem cały i wkładałem go równo i nadal jakieś 10cm od rogu odstaje z 1cm (łacznie z rogiem), jedyne zaczepy które tam są to po 2 śruby (z każdej strony)trzymające krótką blache i w jaki sposób tam ma co trzymać..

Komentarz

• BASTIAN001
            L&K
            • 2013
            • 1177
            • Octavia I (1U2)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Porównywałeś stronę pasażera (spasowaną prawidłowo) ze swoją stroną. ..?
            Może blacha mocująca zderzak jest źle zamontowana.
            Wydaje mi się że w zderzaku powinny być nazwijmy to bolce ustalające które powinny trafić w otwory w karoserii. Na pewno są we właściwym miejscu..?
            Sprawdź jeszcze czy nadkole z twojej strony jest właściwie zamontowanie i przypadkiem nie odpycha zderzaka.

Komentarz

• Kryzys5554
              Ambiente
              • 2012
              • 118

Zamieszczone przez BASTIAN001
              Porównywałeś stronę pasażera (spasowaną prawidłowo) ze swoją stroną. ..?
              Może blacha mocująca zderzak jest źle zamontowana.
              Wydaje mi się że w zderzaku powinny być nazwijmy to bolce ustalające które powinny trafić w otwory w karoserii. Na pewno są we właściwym miejscu..?
              Sprawdź jeszcze czy nadkole z twojej strony jest właściwie zamontowanie i przypadkiem nie odpycha zderzaka.
              Bolce są tylko po jednym z każdej strony i tak mija się to z powołaniem bo odchodzi przy końcu (górny róg) tam żadnych zaczepów nie ma i oryginalnie też nie są przewidziane

Komentarz

• BASTIAN001
                L&K
                • 2013
                • 1177
                • Octavia I (1U2)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Przychodzi mi na myśl jeszcze jedna rzecz... być może zderzak był naprawiany. Raczej trudno uwierzyć aby zderzak sam z siebie uległ odkształceniu (no chyba że był źle zamontowany).
                U mnie również zderzak delikatnie odstaje (na 99.9% wiem że był naprawiany). Na razie nie mam za bardzo miejsca i czasu aby się tym zająć...

Kilka tygodni temu zmieniałem u siebie tylni zderzak. Udało mi się kupić oryginalny używany w odpowiednim kolorze. Pasuje bez zastrzeżeń.
                Jeżeli miałbym teraz wybierać między oryginałem a zamiennikiem to bez wahania wybieram ten pierwszy.

Komentarz

• MichalGSX-R
                  Classic
                  • 2012
                  • 2

Co do odkształcających sie zderzaków to może sie tak zdarzyć. U mnie tylni zderzak przy prawym kole tez sie odksztalcil w miejscu gdzie jest chlapacz. Ale u mnie przyczyną był pewnie częsty kontakt z ropa jak lałem z kanistrów i sie trochę lało pod wlewem. A octavię mamy od nowości.

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

Te zamienniki sa zrobione z czegos, co wazy polowe tego co fabryczny zderzak, co za tym idzie, gnie to sie jak chce. Do tego przy spotkaniu z przeszkoda, nie odsztalca sie jak fabryczny, tylko odrazu peka.

Montowalem taki w dwoch autach. W jednym wylecial po jakims czasie bo pekl, a w drugim nawet go nie naciagnalem, bo po malowaniu i wygrzaniu w komorze, skurczyl sie, bo go lakiernik ostreczowal :lol:
                    Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...