nie ma opcji co by VW zbankrutował…
ZAwór n-156
Zwiń
X
-
Kropka, duza litera, jakis enter - tego nie sa sie czytac :evil:
Zamieszczone przez marassekchodzi ladnie, ale notorycznie mi to wywala no i sonda lambda ale to od nowej, bo gaz
Wyskakuje jaki blad - konkretny numer ?? Wiesz co to blad sporadyczny :?:
Komentarz
-
-
17924($4604):23 zawor przelaczania dlugosci kolektora ssacego przerwa
16514($4082):23 rzad 1, sonda 1 elektryczna usterka w obwodzie pradowym
błędy permanentne,
nie sporadyczne.
[ Dodano: Nie 07 Wrz, 14 19:47 ]
no i taki mądry byles a teraz nie wiesz co napisac tylko pokrzyczec umiesz widze
Komentarz
-
-
marassek, Jak sie nie podoba to na drzewo :idea: Ja nie sledze codziennie tego co ktos napisal :!:
W dalszym ciagu nie uzywasz WIELKICH liter zaczynajac zdanie, wiec w zasadzie skonczyl sie ten temat jak dla mnie, bo jak dla mnie to olewactwo.
16514($4082):23 rzad 1, sonda 1 elektryczna usterka w obwodzie pradowym - jak blad wskazuje, trzeba skasowac bledy i przeprowadzic analize pracy sondy lambda od zimnego silnika, kiedy nie pracuje, az do zagrzania oraz podczas jazdy. Jak masz przekroczone adaptacje dlugoterminowe na gazie, to bedzie skutkowalo wywaleniem bledu sondy. Ale to widac, obserwujac wlasnie prace sondy oraz adaptacji krotko i długoterminowej podczas jazdy.
17924($4604):23 zawor przelaczania dlugosci kolektora ssacego przerwa -
17924/P1516/005398 - Intake Manifold Valve (N156): Open Circuit
Possible Causes
Wiring from/to Intake Manifold Valve (N156) faulty
Intake Manifold Valve (N156) faulty
Possible Solutions
Check/Replace Intake Manifold Valve (N156)
Perform Output Test.
Use Scope to check Activation Signal while performing an Output Test.
Nie wiem, co to za skaner diagnostyczny i co oznacza jego zapis po znaku $, znam jako tako narzedzie typu VCDS i tam takich zapisow nie ma.
Komentarz
-
-
ZE NIBY PAN PROFESOR POLONISTYKI NIE MA CZASU , JA MAM DWÓJKĘ DZIECI I MAM CZAS :shock: ,
pewnie znowu mi się doczepisz pisowni ,.w tamtym poscie jak mam zaczac jedynka duza? czy mala, zajmujesz sie glupotami, co to komu przeszkadza jak sie pisze to nie szkola. tyle w temacie.
odnośnie sondy to nikt w serwisie nie mogl i nie moze znalezc nic co dotyczy sondy,
VCDS pro , nie sciagniety program...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marassek...pewnie znowu mi się doczepisz pisowni ,.w tamtym poscie jak mam zaczac jedynka duza? czy mala, zajmujesz sie glupotami, co to komu przeszkadza jak sie pisze to nie szkola. tyle w temacie.
Zamieszczone przez marassek...
odnośnie sondy to nikt w serwisie nie mogl i nie moze znalezc nic co dotyczy sondy,
...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz