ZAwór n-156

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • slasyl
    Classic
    • 2012
    • 14

ZAwór n-156

nie ma opcji co by VW zbankrutował…
  • marassek
    Classic
    • 2011
    • 12

ZAwór n-156

witam, mam takie cos co jakies 50km, wywala mi zawor n-156 nic nie odczuwam, moze 0,5 litra wiecej pali ale to mozna pominac, chodzi ladnie, ale notorycznie mi to wywala no i sonda lambda ale to od nowej, bo gaz

Komentarz

• german81
      L&K
      • 2010
      • 1414
      • Octavia II combi (1Z5)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
      • BZB 1.8 TSI 160 KM

to jest zawór od przełaczania długosci kolektora
      diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• marassek
        Classic
        • 2011
        • 12

no tak ale dlaczego wala mi caly czas kody jak dziala sprawdzilem vagiem i sie odzywa

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Kropka, duza litera, jakis enter - tego nie sa sie czytac :evil:

Zamieszczone przez marassek
          chodzi ladnie, ale notorycznie mi to wywala no i sonda lambda ale to od nowej, bo gaz
          No i padlem. Blad sondy, to nie wina gazu, tylko prawdopodobnego obrazu nedzy i rozpaczy pod maska polaczonego z brakiem regulacji instalacji.

Wyskakuje jaki blad - konkretny numer ?? Wiesz co to blad sporadyczny :?:
          Spritmonitor.de

Komentarz

• marassek
            Classic
            • 2011
            • 12

17924($4604):23 zawor przelaczania dlugosci kolektora ssacego przerwa

16514($4082):23 rzad 1, sonda 1 elektryczna usterka w obwodzie pradowym

błędy permanentne,
            nie sporadyczne.

[ Dodano: Nie 07 Wrz, 14 19:47 ]
            no i taki mądry byles a teraz nie wiesz co napisac tylko pokrzyczec umiesz widze

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

marassek, Jak sie nie podoba to na drzewo :idea: Ja nie sledze codziennie tego co ktos napisal :!:

W dalszym ciagu nie uzywasz WIELKICH liter zaczynajac zdanie, wiec w zasadzie skonczyl sie ten temat jak dla mnie, bo jak dla mnie to olewactwo.

16514($4082):23 rzad 1, sonda 1 elektryczna usterka w obwodzie pradowym - jak blad wskazuje, trzeba skasowac bledy i przeprowadzic analize pracy sondy lambda od zimnego silnika, kiedy nie pracuje, az do zagrzania oraz podczas jazdy. Jak masz przekroczone adaptacje dlugoterminowe na gazie, to bedzie skutkowalo wywaleniem bledu sondy. Ale to widac, obserwujac wlasnie prace sondy oraz adaptacji krotko i długoterminowej podczas jazdy.

17924($4604):23 zawor przelaczania dlugosci kolektora ssacego przerwa -
              17924/P1516/005398 - Intake Manifold Valve (N156): Open Circuit

Possible Causes

Wiring from/to Intake Manifold Valve (N156) faulty
              Intake Manifold Valve (N156) faulty

Possible Solutions

Check/Replace Intake Manifold Valve (N156)
              Perform Output Test.
              Use Scope to check Activation Signal while performing an Output Test.

Nie wiem, co to za skaner diagnostyczny i co oznacza jego zapis po znaku $, znam jako tako narzedzie typu VCDS i tam takich zapisow nie ma.
              Spritmonitor.de

Komentarz

• marassek
                Classic
                • 2011
                • 12

ZE NIBY PAN PROFESOR POLONISTYKI NIE MA CZASU , JA MAM DWÓJKĘ DZIECI I MAM CZAS :shock: ,
                pewnie znowu mi się doczepisz pisowni ,.w tamtym poscie jak mam zaczac jedynka duza? czy mala, zajmujesz sie glupotami, co to komu przeszkadza jak sie pisze to nie szkola. tyle w temacie.

odnośnie sondy to nikt w serwisie nie mogl i nie moze znalezc nic co dotyczy sondy,

VCDS pro , nie sciagniety program...

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Wiesz co :lol: Ja sie mam tlumaczyc - dobre, rozsmieszyles mnie, wiec laskawie nie zamkne tego tematu, ale zaraz bedzie placz jak to zrobi ktos inny

Serwis ASO nie korzysta z VCDSa, a jak inni nie wiedza, gdzie szukac informacji jak pracuje sonda lambda, no to ja nie pomoge.
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• kowal 2002
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 5161

...pewnie znowu mi się doczepisz pisowni ,.w tamtym poscie jak mam zaczac jedynka duza? czy mala, zajmujesz sie glupotami, co to komu przeszkadza jak sie pisze to nie szkola. tyle w temacie.
                    Przeszkadza, to jest prywatne forum z pewnymi zasadami, do których trzeba się stosować...

...
                    odnośnie sondy to nikt w serwisie nie mogl i nie moze znalezc nic co dotyczy sondy,
                    ...
                    Widać, źle szukają. Moja rada - poszukaj dobrego elektryka samochodowego co ogarnia trochę mechanikę a nie mechanika, co zna się trochę na elektryce. Czego i gdzie szukać napisał Ci kolega Maicroft.
                    Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                    Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

Pracuję...