szum po odpaleniu auta

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kosticz
    Classic
    • 2018
    • 0

szum po odpaleniu auta

owen, Troszkę tego mam :wink:

Mam komplet na zimę 17" i lato komplecik 17"
    Posiadam na sprzedaż oponki 16" zima, felgi od RSki 16" . opony lato 17"

Ktoś zainteresowany?
    OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

Do zobaczenia na spocie w Piątek mam nadzieje ze tym razem nic mi nie wypadnie :lol:
  • kosticz
    Classic
    • 2014
    • 26

szum po odpaleniu auta

Witam serdecznie
    Na wstępie chciałbym się przywitać ze wszystkimi czcigodnymi forumowiczami i przejść do tego co mnie boli:-)
    Otóż od czerwca jestem szczęśliwym posiadaczem Skody Octavii.
    Dużo czytałem opinii zanim zdecydowałem się na zakup i oto jestem wśród was.
    Trapi moje autko to że zaraz po odpaleniu daje się słyszeć szum z okolicy maski i po ok.30 sekundach ustaje.
    Zwykle po odpaleniu odczekuję aż ten szum ucichnie i ruszam, ale zawsze prawie z zegarkiem w reku jest to ok. 30 sekund, autko jeździ bez zarzutu, nic w czasie jazdy nie szumi climatronic chodzi jak marzenie - cichutko i bezszelestnie.
    Dodam że jak zrobię postój ,około parę godzin i znowu odpalę to jest już bez szumu, tylko tak się dzieje na drugi dzień.
    Jeżeli chodzi o mechanikę to jestem kompletnym laikiem, ale wiem że jest coś takiego jak alternator w którym jest łożysko i póki się nie nasmaruje po rozruchu ma prawo szumieć jeśli jest wyeksploatowany.
    W poprzednim wozie - fiacie uno też tak miałem że po odpaleniu szumiał alternator, ale tam odzywał się nawet w czasie jazdy.
    Dane techniczne:
    Skoda Octavia I rocznik 2004 , 1.6 moc 102 KM
    Wersja style - jest to wersja kupiona w niemieckim salonie.
    Możliwe jest że załącza się jakaś dodatkowa sprężarka na krótki czas?
    Dodam że odpalam na włączonej klimie, opcja auto, może dlatego najpierw szumi jakaś sprężarka albo coś.

Pozdrawiam serdecznie

Komentarz

• stuff1000
      Drive
      • 2014
      • 45

Kolego nie przejmuj się to tylko pompa obiegu powietrza wtórnego się uruchamia(dogrzewa katalizator przy starcie silnika ekologia) normalne
      Brak...

Komentarz

• kosticz
        Classic
        • 2014
        • 26

No to cacy, a już sie martwiłem :P

Komentarz

Pracuję...