Skoda traci moc

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gradkiewicz
    Classic
    • 2018
    • 3
    • Octavia III combi (5E5)
    • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Skoda traci moc

Witam.
    Stoję przed problemem zakupu kabli używanych zapłonowych. Używane dlatego, że chce podmienić na chwile z moimi BERU bo chce wysłać je na gwarancje.

Czy zakupić standardowe:

Czy takie jakie znalazłem:

Czy muszę się sugerować kodem na kablach (oryginał, zamienniki).

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

P.S.
    Od razu zapytam się czy cewka tez kupić względem nr. czy taka jaka mi pasuje do auta.
  • Gradkiewicz
    Classic
    • 2014
    • 5

Skoda traci moc

Witam!
    Zakupiłem około dwa tygodnie temu Skodę Octavię I (GLX) z 1998r. 16 16v benzyna.
    Napotkał mnie bardzo nie przyjemny problem otóż podczas jazdy (nie zawsze) traci swoją moc tak jak by pedał gazu był "luźny" dopiero po około 10sek. odzyskuje moc i jedzie dalej odbijając pedał gazu w górę . Zdarza się to nawet bardzo często na wszystkich biegach a najczęściej na "piątce". Dodam że wymieniane było:
    -uszczelka pod głowicą
    -filtr powietrza
    -wymieniany pasek rozrządu
    -wymieniany termostat
    -była planowana głowica
    -wstawiana nowa sonda (ostatnie co wymieniałem)
    (od czasu kupna , auto nie posiada katalizatora).

Dodam że tej utraty mocny nie było przed wstawieniem nowej sondy ale za to skakały obroty jak szalone , obroty zniknęły a pojawił się spadek mocy podczas jazdy.

co mogę poradzić na to?

z góry dziękuję za pomoc!
    gradkiewicz

Komentarz

• marijuanaart
      Classic
      • 2013
      • 11

Siema, piszesz, że zmieniłeś sondę rozumiem, że przed katalizatorem (którego nie masz)
      , a czasem nie powinieneś mieć jeszcze jednej sondy na katalizatorem, Która steruje mieszanką paliwa ?Bo jeśli była tam sonda za katalizatorem, a ktoś ja wymontował wraz z katalizatorem to masz spory problem.

Komentarz

Pracuję...