(o1) nie reaguje na pedal gazu
Zwiń
X
-
(o1) nie reaguje na pedal gazu
czesc
prosilbym Was odrazu mowie o wyrozumialosc - widzialem podobne usterki na forum ale oczekuje konkretow i jednej informacji gdzie nigdzie jej nie moge znalezc
1 problem jest taki ze raz zauwazylem podczas jazdy ze dodajac gazu samochod w ogole nie zareagowal, olalem to byla to traska myslalem ze moze mi sie zdawalo ale ostatnio kilkanascie razy z rzedu tak bylo ze wciskam gaz a on nic dopiero odpuszczenie pedalu gazu i wcisniecie kolejny raz skutkowalo ze samochod jechal, dzis jadac ok 6km z 4 razy to sie zdarzylo, i tu zaczyna sie kolejny problem podlaczylem VAGA i znalazlem tylko jeden blad ktory olalem i skasowalem jak dobrze pamietam mowil mi cos o czujniku stopu - swiatla dzialaja olalem i skasowalem , malo tego po skasowaniu tego bledu po raz kolejny sie nie pojawil a jak sie pedal blokowal tak i sie blokuje dalej, kolega adaptowal mi innym programem przepustnice i na razie zobaczymy .... ale czy mozecie mi doradzic gdzie dalej szukac przyczyny ??? i tu kolejny problem chcac zrobic auto scan VAGiem wyswietla mi sie komunikat ze mam nie zarejestrowany program - kabelek kupilem na viakenie..... jakby ktos mogl odezwac sie na priw i powiedziec jak go zarejestrowac bylbym wdzieczny
EDIT - samochod to octavia I 1.8T AUM 2003r
-
-
jesli chodzi o probem z pedałem gazu jest on spowodowany przez czujnik stopu . w jednym czujniku sa zabudowane 2 styki jeden dla siwateł stopu a drugi dla ECU silnika . i jesli ECU dostaje błedny sygnał z czujnika stopu to nie mozesz dodac gazu . kup nowy ori kosztuje ok 50 pln i bedzie po sprawie .diagnostyka vag 602-614-253
Komentarz
-
Komentarz